• Πολιτική

    Μιχάλης Χατζηγιάννης: Δεν θα δικαστεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τα 5,3 εκ ευρώ που «έβγαλε» στην Κύπρο


    «Ονειρο ζει» από σήμερα ο Μιχάλης Χατζηγιάννης καθώς το Συμβούλιο Εφετών έγραψε οριστικούς τίτλους τέλους στη δικαστική περιπέτειά του.

    Με βούλευμα, ο δημοφιλής τραγουδιστής απηλλάγη από την κακουργηματική κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος). Πλέον και με την τελική σφραγίδα της Δικαιοσύνης, οι καταθέσεις των 5,3 εκατομμυρίων ευρώ που ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έστειλε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011, κρίνονται νόμιμα εισοδήματα.

    Μόλις μια ημέρα μετά την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του τραγουδιστή στο Συμβούλιο Εφετών, εκδόθηκε το υπ’ αριθμόν 2325 βούλευμα. Το σκεπτικό της απαλλαγής του Μιχάλη Χατζηγιάννη και της μη παραπομπής του σε δίκη ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι στη ζυγαριά της κρίσης των δικαστών έπαιξε τον ουσιαστικότερο ρόλο μια άλλη παλαιότερη δικαστική απόφαση, βάσει της οποίας ο καλλιτέχνης αθωώθηκε από τη (βασική στην υπόθεση) κατηγορία της φοροδιαφυγής για τα ίδια ακριβώς χρηματικά ποσά. Δηλαδή, τα εμβάσματα των 5,3 εκατομμυρίων ευρώ που κατέληξαν στην Κύπρο.

    Στην ολιγόλεπτη παρουσία του χθες στο Δικαστικό Συμβούλιο, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης παρέδωσε στους δικαστές αυτή την απόφαση και λίγο μετά, ο δικηγόρος του χαρακτήριζε “τυπική τη διαδικασία για να καταστεί αμετάκλητη η αθωωτική δικαστική απόφαση για τη φοροδιαφυγή, του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων”.

    Η δικαστική περιπέτεια του Μιχάλη Χατζηγιάννη άρχισε πριν από 5 χρόνια. Στο επίκεντρο των φορολογικών αρχών βρέθηκαν τα 5,3 εκατ. ευρώ που μετέφερε ο τραγουδιστής στην Κύπρο και τον έφεραν σε θέση κατηγορουμένου.

    Αρχικά ο καλλιτέχνης δικαιώθηκε από τα διοικητικά δικαστήρια και στη συνέχεια από τα ποινικά, με την αθώωση του από το κακούργημα της φοροδιαφυγής. Το σκεπτικό ήταν ότι την επίδικη χρονική περίοδο δεν απέκρυβε εισοδήματα από την Εφορία και πως τα εμβάσματα προς την Κύπρο προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών.

    Ομως, για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ακολούθησε το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

    Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης άσκησε έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και αρχικά, η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε την απόρριψη της για τυπικούς λόγους. Ομως, το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του τραγουδιστή και η πρόταση της υιοθετήθηκε τώρα από το Συμβούλιο Εφετών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο Εφετείο ο Μ. Χατζηγιάννης: Ζητά απαλλαγή και από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά την αθώωση του για φοροδιαφυγή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το πλουσιότερο ζευγάρι υπουργών – Πόσα δηλώνει στο Πόθεν Έσχες



    ΣΧΟΛΙΑ