• Πολιτική

    Μετατίθεται η επόμενη συνεδρίαση της προανακριτικής μετά την εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου

    • NewsRoom
    Πολάκης

    Παύλος Πολάκης


    Επιστολή με την οποία ενημερώνει για τη χθεσινή απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής, αναφορικά με την εξαίρεση των κ.κ. Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου, απέστειλε ο πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, Ιωάννης Μπούγας, στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

    Εντός της ημέρας ο πρόεδρος της Βουλής θα ζητήσει, με επιστολή του, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να ορίσει τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα αντικαταστήσουν τον κ. Πολάκη και τον κ. Τζανακόπουλο στις εργασίες της Επιτροπής.

    Καθώς, με βάση τις πρόνοιες του Κανονισμού της Βουλής, απαιτούνται τρεις ημέρες προκειμένου να απαντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, συνεδρίαση της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης που είχε ως αντικείμενο την εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή θα μετακινηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για την προσεχή Τρίτη 5 Νοεμβρίου.

    Μέχρι τότε θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να απαντήσει εγγράφως ποιους βουλευτές ορίζει να εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις συνεδριάσεις.

    Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση της προανακριτικής επιτροπής για την εξαίρεση των δύο βουλευτών του, του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη.

    Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι «την Πέμπτη θα είμαστε εκεί κι ας τολμήσουν να φέρουν τη φρουρά, για να μας βγάλει έξω».

    «Θα εφαρμοστεί ο κανονισμός της Βουλής και τα όσα προβλέπονται για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και άλλα πειθαρχικά μέτρα για ανάρμοστη συμπεριφορά, εάν οι κύριοι Πολάκης και Τζανακόπουλος επιμείνουν να θέλουν να παραβιάσουν την απόφαση της προανακριτικής επιτροπής» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.



    ΣΧΟΛΙΑ