• Πολιτική

    Μεταναστευτικό: Αντιδράσεις στις Σέρρες για τα κλειστά κέντρα

    • NewsRoom

    Ο δήμαρχος Σιντικής Σερρών,Φώτης Δομουχτσίδης


    Σε αναβρασμό βρίσκονται οι κάτοικοι των Σερρών μετά την απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τη μεταφορά όλων των νεοαφιχθέντων μεταναστών και προσφύγων σε κλειστό κέντρο φιλοξενίας της περιοχής.

    Όπως αποκάλυψε, χθες Τετάρτη, ο Νότης Μηταράκης, όσοι μετανάστες ή πρόσφυγες εισήλθαν στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου του 2020 θα μεταφερθούν στο στρατόπεδο «Βασιλειάδη», στη Ροδόπολη Σερρών.

    Συγκεκριμένα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράστηκε η αντίθεση στο ενδεχόμενο μετατροπής του παλιού στρατοπέδου σε κλειστή δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ενώ απορρίφθηκαν οι εξηγήσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων προς τον δήμαρχο Σιντικής Σερρών, Φώτη Δομουχτσίδη, και τον Μητροπολίτη Σιδηρόκαστρου, Μακάριο.

    Στο τέλος της συνεδρίασης εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα στο οποίο καταγράφονται οι προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (2015, 2016 και 2019) με τις οποίες εκφράστηκε η βούληση για τη μη λειτουργία των στρατοπέδων του Δήμου και ειδικότερα του στρατοπέδου «Βασιλειάδη» στη Ροδόπολη ως δομή εξυπηρέτησης προσφύγων/ μεταναστών καθώς και ότι ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού και γι αυτό το λόγο είχε απορριφθεί στην 1η προσφυγική κρίση το 2015.

    Ο δήμαρχος Σιντίκης Σερρών από την πλευρά του δηλώνει πως δεν ήξερε τίποτα για αυτή την κίνηση της κυβέρνησης και πως ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Επίσης δήλωσε την αντίθεσή του σε έναν τέτοιο σχεδιασμό, καλώντας τον δήμο να αντιδράσει και το σώμα να παραμείνει στις προηγούμενες αποφάσεις που είχε λάβει για την κατασκευή νέων δομών στην περιοχή.

    «Οι κλειστές δομές θα αντικαταστήσουν τις ανοιχτές, περιμένουμε προτάσεις, αλλά δεν μπορεί να είμαστε ανοχύρωτη χώρα» υπογράμμισε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος εξήγγειλε ότι σύντομα θα ληφθούν και μέτρα για την αποσυμφόρηση των υπάρχοντων δομών.



    ΣΧΟΛΙΑ