• Πολιτική

    Μενδώνη: Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε έως το 2025

    • NewsRoom
    Λίνα Μενδώνη, Υπουργός Πολιτισμού

    Λίνα Μενδώνη, Υπουργός Πολιτισμού


    Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Πολιτισμού, ο υπηρεσιακός υπουργός Γιώργος Κουμεντάκης παρέδωσε στη Λίνα Μενδώνη, τη μόνη υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης που κρατάει το χαρτοφυλάκιο της.

    «Θέλω να ευχαριστήσω βαθύτατα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μοναδική τιμή που μού επιφύλαξε. Τιμή, η οποία μεταφράζεται σε πολύ μεγάλη ευθύνη για εμένα. Όπως είπε ο ίδιος, αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση δουλειάς και μεταρρυθμίσεων, που πρέπει να γίνουν με γρήγορους ρυθμούς» είπε η Λίνα Μενδώνη.

    Εν αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων, η κυρία Μενδώνη τόνισε ενδεικτικά: «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε: τα πολλά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, που πρέπει να ολοκληρωθούν έως το 2025, έχουμε τα εμβληματικά έργα, όπως είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπως είναι το Τατόι, όπως είναι το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων, αλλά και πολύ δουλειά στον σύγχρονο πολιτισμό που ήδη έχει ξεκινήσει και πρέπει να συνεχιστεί. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των φορέων σύγχρονου πολιτισμού είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να ζήσουν και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις».

    Στο σημείο αυτό η υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στον υφυπουργό Πολιτισμού Χρίστο Δήμα, σημειώνοντας «εδώ νομίζω ότι η συμβολή του υφυπουργού Πολιτισμού Χρίστου Δήμα μπορεί να είναι πολύ σημαντική.

    Αλλά και για τα μελλούμενα» και καλωσορίζοντας τον, χαρακτήρισε τον κ. Δήμα ως «έναν νέο πολιτικό, με πολύ καλές σπουδές και εμπειρία, ο οποίος φέρει μια βαριά κληρονομιά μιας οικογένειας πολιτικών και ιδιαίτερα του πατέρα του, ο οποίος πάντοτε διακρίθηκε για το ήθος και την εντιμότητα του, ιδιότητες που έχει κληρονομήσει και ο Χρίστος».

    «Τιμή μου που μπαίνω σε μια ομάδα του Υπουργείου Πολιτισμού που αντικειμενικά λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία.

    Βέβαια πρέπει να πω, κυρία υπουργέ, τη λέξη ανάπτυξη την είπατε περισσότερες φορές απ’ ό,τι τη λέγαμε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απ’ όπου προέρχομαι» είπε χαμογελώντας ο νέος υφυπουργός για θέματα σύγχρονου Πολιτισμού, προσθέτοντας ότι «πράγματι, η αναπτυξιακή προοπτική είναι ατελείωτη» και πως στόχος του είναι το αμέσως επόμενο διάστημα να επισκεφτεί το σύνολο των φορέων που επιβλέπει, ώστε «να μπορέσουμε να προωθήσουμε τις πολιτικές στον σύγχρονο πολιτισμό».

    Παρόντες στην τελετή ήταν ο Γιώργος Διδασκάλου, γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και η Ελένη Δουνδουλάκη, γενική γραμματέας σύγχρονου Πολιτισμού.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Πιερρακάκης: Θέλουμε τα παιδιά λιγότερο σαν σκληρούς δίσκους και περισσότερο σαν επεξεργαστές

    Ν. Κεραμέως: Στους κύριους στόχους ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό κράτος

    Δένδιας: Συνταγματική υποχρέωση η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ