• Πολιτική

    Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο mononews: Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αφετηρία για νέους αγώνες

    • Χρύσανθος Κοσελόγλου
    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλά στο ευρωκοινοβούλιο

    Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ευρωβουλετής, αντιπρόεδρος ΚΟ ΕΛΚ, πρώην πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας


    Με αποκλειστική του δήλωση στο mononews.gr, ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής των Ευρωβουλευτών και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δίνει τον παλμό του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας το οποίο θα λάβει χώρα από τις 6 έως τις 8 Μαΐου στην Αθήνα.

    «Το συνέδριο θα αποτελέσει την αφετηρία για νέους αγώνες και θα εκπέμψει ένα ηχηρό μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία μετεξελίσσεται, αντιμετωπίζει τις κρίσεις, έχει πρόγραμμα, όραμα και σχεδιασμό για το αύριο» δηλώνει ο Β. Μεϊμαράκης ο οποίος θα ανοίξει το Συνέδριο το απόγευμα της 6ης Μαΐου.

    «Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τον απολογισμό όσων πετύχαμε αυτά τα τρία χρόνια της διακυβέρνησης και να χαράξουμε μία σαφή πορεία για το μέλλον» συμπληρώνει.

    Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κόμματος, η Πρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου και οι 35αρηδες…

    Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα έχει έξι θεματικές ενότητες.

    – Πολιτικές για τους νέους

    – Καθημερινότητα, κράτος φιλικό για τους πολίτες και δίκαιη ανάπτυξη

    – Προστασία του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

    – Ασφάλεια για όλους

    – Εξωτερική πολιτική (Μεταναστευτικό)

    – Το κόμμα

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr το παρόν θα δώσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Α. Νεοφύτου, αλλά και οι Μ. Βέμπερ, Α. Λόπεζ και ο Πολωνός Ευρωβουλευτής Γιαν Όλμπριχτ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

    Σχοινάς, Αβραμόπουλος, Σαμαράς θα μιλήσουν το Σάββατο 9 Μαΐου

    Την Κυριακή τον λόγο αναμένεται να λάβει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο τέως Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα παραστεί αλλά δεν αναμένεται να μιλήσει.

    Μια ημέρα νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία θα αποκαλύψει ένα project το οποίο προετοιμάζεται επιμελώς εδώ και τρεις μήνες από στελέχη όπως ο Π. Μαρινάκης και ο Γ. Μπρατάκος. Τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Νέας Δημοκρατίας. Όλα πλέον θα γίνονται και ψηφιακά στο κόμμα ενώ ξεκινά και web tv, ένα σύνολο 20 έργων που θα εφαρμόζονται σταδιακά. Όλα πιστοποιημένα με iso και σύμφωνα με τους κανονισμούς gdpr.

    Ανανέωση της Πολιτικής Επιτροπής

    Στο συνέδριο αναμένεται να μιλήσει η συντριπτική πλειοψηφία του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά όπως γνωρίζουν καλά στη Νέα Δημοκρατία, η ανανέωση είναι κρίσιμη για την επόμενη εκλογική μάχη. Και αν είναι να γίνει, πρέπει να γίνει από τώρα.

    Πληροφορίες του mononews.gr λένε πως η νέα πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να είναι η νεότερη ηλικιακά, με έντονο το γυναικείο στοιχείο.

    Ενώ ο αριθμός των συνέδρων κάτω των 35 ετών έχει διπλασιαστεί από το τελευταίο συνέδριο του κόμματος . Τώρα το 1/3 των συνέδρων θα είναι κάτω των 35 ετών, περίπου το 33%.

    Στις 11 Μαΐου αυτή η πολιτική επιτροπή αναμένεται να επανεκλέξει πανηγυρικά τον Π. Μαρινάκη στη θέση του Γραμματέα. Ένα πρόσωπο που και αυτό συμβολίζει την ανανέωση για τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως θα γίνουν καταστατικές αλλαγές στο Συνέδριο και πλέον θα συμμετέχουν στην Πολιτική Επιτροπή διατελέσαντες Πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ, Γενικοί Διευθυντές και Γραμματείς του κόμματος.

    Διαβάστε επίσης:

    Ολικό λίφτινγκ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ – Ποιοι νέοι θα είναι σε εκλόγιμη θέση



    ΣΧΟΛΙΑ