• Πολιτική

    Μαξίμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι κερδοσκοπεί πολιτικά πάνω στην πανδημία

    • NewsRoom


    Σε απόλυτο συντονισμό Μέγαρο Μαξίμου και Εκκλησία «αδειάζουν» τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση για την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι κερδοσκοπεί πολιτικά πάνω στην πανδημία, λέει το Μαξίμου, κανείς δεν θα εργαλειοποιήσει την Εκκλησία για τις δικές του σκοπιμότητες, έλεγαν συνεργάτες του αρχιεπισκόπου.

    Από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εκδόθηκε σήμερα το πρωί ανακοίνωση με την οποία εξαπολύεται επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι προσπαθεί να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην πανδημία.

    «Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να ψεύδονται ασύστολα, όπως κάνουν εδώ και χρόνια» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    Αναφορικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στην έκδοση της εγκυκλίου σημειώνεται ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την ευρύτερη συνεννόηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας κι αυτό κάνει και με την Εκκλησία από την πρώτη στιγμή.

    «Ύστερα από συνεννόηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, εκδόθηκε η χθεσινή εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα που θα ισχύουν στους ναούς.

    Ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας αντιμετωπίστηκε με συνεννόηση και κατανόηση κι όχι με μέτρα επιβολής όπως ζητούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας.

    Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος την αμφισβητεί δεν έχει παρά να απευθυνθεί και στην Εκκλησία.

    Είναι βέβαιο ότι θα την επιβεβαιώσει. Το μόνο που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι η μικροκομματική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην πανδημία» τονίζεται.

    Τι αναφέρουν συνεργάτες του αρχιεπισκόπου

    Νωρίτερα, στενοί συνεργάτες του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου τόνιζαν ότι «το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας δεν προσφέρεται για μικροκομματική και μικροπολιτική εκμετάλλευση, ούτε η Εκκλησία δέχεται να γίνεται εργαλείο από οιονδήποτε επιθυμεί να εξυπηρετήσει τις δικές του σκοπιμότητες».

    Μάλιστα, σημείωναν ότι της έκδοσης της εγκυκλίου προηγήθηκε συνεννόηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού με συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου, καθώς από την πρώτη στιγμή η Εκκλησία συμπορεύεται με την αρμόδια Πολιτεία, με στόχο πάντα την προστασία του ανθρώπινου προσώπου και του πολύτιμου αγαθού της δημόσιας υγείας.

    Έτσι, συμπλήρωναν, το όλο ζήτημα αντιμετωπίστηκε με τρόπο που αρμόζει στην Εκκλησία και προστατεύει τόσο την ανθρώπινη ζωή και υγεία όσο και τη θρησκευτική ελευθερία και όχι με ανήκεια μέτρα επιβολής ολοκληρωτικής προσέγγισης και χαρακτήρα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Συνεργάτες Ιερώνυμου: Να μην γίνεται η Εκκλησία εργαλείο για σκοπιμότητες κανενός

    Οικονόμου: Με παρέμβαση Μαξίμου η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου – Ο Τσίπρας τρέχει πίσω από τις εξελίξεις



    ΣΧΟΛΙΑ