• Business

    Με τον Τσέχο επενδυτή Κάρελ Κόμαρεκ συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    • NewsRoom
    Karel Komarek, KKCG Group

    Karel Komarek, KKCG Group


    Με τον Τσέχο επενδυτή και επιχειρηματία, Κάρελ Κόμαρεκ συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Την 1η Νοεμβρίου το mononews.gr έγραφε ότι ο Κ. Κόμαρεκ διέθεσε κεφάλαια συνολικού ύψους 212,7 εκατ. ευρώ, προκειμένου το SAZKA Group, του οποίου ηγείται, να αυξήσει τη μετοχική παρουσία του στον ΟΠΑΠ.

    Με την κίνησή του αυτή, ο 50χρονος Τσέχος επιχειρηματίας έρχεται να δώσει μια διπλή «ψήφο εμπιστοσύνης». Αφενός στις αναπτυξιακές δυνατότητες που ενσωματώνει ο ΟΠΑΠ και αφετέρου στις ισχυρές προοπτικές ανάταξης της ελληνικής οικονομίας. Κάτι που ο ίδιος, άλλωστε, φρόντισε να καταστήσει σαφές με τις δηλώσεις του, όταν ξεκίνησε η δημόσια πρόταση για τις μετοχές του εταιρικού γίγαντα των τυχερών παιγνίων στη χώρα μας.

    Ο Κάρελ Κόμαρεκ έχει δηλώσει πως έχει στόχο να αποκτηθεί σε βάθος χρόνου η πλειοψηφική συμμετοχή στον ΟΠΑΠ (άνω του 50%), η οποία σε συνδυασμό με τις νέες επενδύσεις και την αναπτυξιακή στρατηγική, θα διαμορφώσουν την «επόμενη μέρα». Προσφέροντας υπεραξίες προς όλους τους μετόχους, όπως επισημαίνουν χρηματιστηριακοί αναλυτές, αλλά και διαχειριστές χαρτοφυλακίων.

    Από τη διαδικασία της δημόσιας πρότασης, το SAZKA Group πήρε 23.323.179 μετοχές του ΟΠΑΠ στην τιμή των 9,12 ευρώ τη μία. Οι μετοχές αυτές, που αποτελούν το 7,25% του συνόλου, εκχωρήθηκαν από 20 επενδυτές, που σαφώς και δεν συγκαταλέγονται στους μικροεπενδυτές. Καθώς ο μέσος όρος του καθένα από αυτούς, λογίζεται στα 1,65 εκατομμύρια μετοχές, πληρωτέας αξίας περίπου 14 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ