• Top Stories

    Mε το βλέμμα στο χρέος συζητά το… προσφυγικό ο Αλέξης Τσίπρας


    Το προσφυγικό θα συζητήσει σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ενώ αύριο και μεθαύριο αναμένεται να έχει σημαντικές επαφές για το θέμα αυτό με τον πρόεδρο της Κομισίον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ αλλά και με την Άγκελα Μέρκελ και τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Οι πληροφορίες θέλουν τους ευρωπαίους εταίρους να επιμένουν στο κλείσιμο των συνόρων μέχρι το τέλος του μήνα γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση . Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες από την πλευρά των Σκοπίων με την δημιουργία φράκτη στο ύψος της Ειδομένης.

    Στις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους αναμένεται να συζητήσει και το θέμα της αξιολόγησης του προγράμματος καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά πολιτική λύση προκειμένου να προχωρήσει το πρόγραμμα και το θέμα του χρέους. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι ο πρόεδρος της κυβέρνησης θα χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα τις αγροτικές κινητοποιήσεις λέγοντας ότι πλέον η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα λιτότητας.

    Φυσικά από τα στελέχη της κυβέρνησης δεν περνά απαρατήρητη η αγωνία συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης τα οποία προσπαθούν να τορπιλίσουν τον διάλογο της κυβέρνησης με τους αγρότες με το επιχείρημα ότι αυτοί που πήγαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραδώσουν τις προτάσεις των αγροτών πήραν μόνοι τους την πρωτοβουλία για διάλογο κόντρα στην πλειοψηφία όσων βρίσκονται ακόμα στα μπλόκα. .

    Μάλιστα επιμένουν ότι πίσω από αυτή την τακτική βρίσκεται η ΝΔ η οποία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το κλίμα έντασης που υπάρχει στα μπλόκα δημιουργώντας και διοχετεύοντας σενάρια πτώσης της κυβέρνησης.



    ΣΧΟΛΙΑ