• Πολιτική

    Με πιστωτική κάρτα το αντίτιμο στα Μέσα Μεταφοράς από το 2020

    • NewsRoom

    Γιάννης Κεφαλογιάννης και Δόμνα Μηχαϊλίδου


    Με ορίζοντα την βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ετοιμάζει μια σειρά από ενέργειες, οι οποίες επισημοποιούνται, μετά και από την συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ, Ιωάννη Σκουμπούρη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Νίκο Αθανασόπουλο.

    Το πρώτο βήμα για τη βελτίωση των συγκοινωνιών για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, είναι η επαναλειτουργία των κλειστών, αλλά και η ενίσχυση, με περισσότερες βάρδιες, των υπαρχόντων εκδοτηρίων εισιτηρίων, ιδίως σε σταθμούς με υψηλή τουριστική κίνηση, όπως η Ακρόπολη, το Μοναστηράκι, το Θησείο, το Σύνταγμα και ο Σταθμός Λαρίσης. Οι τροποποιήσεις θα γίνουν με βάση τις σχετικές κατευθύνσεις που θα δώσει ο υφυπουργός.

    Παράλληλα, το υπουργείο Μεταφορών ήρθε σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με απώτερο σκοπό τη συνδρομή της Αστυνομίας στους ελέγχους εισιτηρίων. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε διάφορους σταθμούς είναι ήδη εμφανής.

    Ένα ακόμη μέτρο του υπουργείου Μεταφορών, είναι η κατεύθυνση που δόθηκε στον ΟΑΣΑ για τον περαιτέρω εμπλουτισμό των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο στοχεύει, μέχρι την άνοιξη του 2020 και σε συνεργασία με τις Τράπεζες, να παρέχει στους πολίτες που χρησιμοποιούν τις συγκοινωνίες την δυνατότητα να πληρώνουν το αντίτιμο της μετακίνησής του με πιστωτική κάρτα. 

    Αναφορικά με τις οδικές συγκοινωνίες, επιστρέφουν στην ΟΣΥ 30 οδηγοί και υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν αποσπασμένοι σε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα, που δεν εξελέγησαν. Τέλος, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενεργοποιεί δευτεροβάθμιο υγειονομικό έλεγχο στην ΟΣΥ, καθώς διαπιστώθηκε ότι, την τρέχουσα περίοδο, μεγάλος αριθμός οδηγών βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.



    ΣΧΟΛΙΑ