• Πολιτική

    Μαξίμου κατά Ντιμιτρόφ: «Κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια»

    Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ


    «Έχουμε μια καλή συμφωνία στο τραπέζι, η οποία όπως είπε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια». Τα παραπάνω ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας την ανακοίνωσης που εξέδωσε νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ, με την οποία ανέφερε πως υπάρχει ακόμα χρόνος για διαπραγματεύσεις.

    Το ΥΠΕΞ της πΓΔΜ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: “Η ποιότητα του κειμένου της συμφωνίας και η ανάγκη επίτευξης μιας μόνιμης, βιώσιμης κοινά αποδεκτής λύσης και από τις δύο πλευρές υπερβαίνει την ανάγκη να ικανοποιηθούν οποιαδήποτε χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας”, προμηνύοντας νέες καθυστερήσεις στην επίλυση του ονοματολογικού και αμφισβητώντας όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ Κοτζιά- Ντιμιτρόφ στις μεταξύ τους διαβουλεύσεις.

    Αμέσως μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της πΓΔΜ πάντως, δηλώσεις έκανε και ο κ. Ζάεφ:

    “Παραμένω αισιόδοξος αν και δεν είναι εύκολο. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα αλλά ταυτόχρονα, πολύ σημαντικό”. Παράλληλα ενώ ανέφερε ότι “ίσως καλέσουμε την Αθήνα πολύ σύντομα”, υιοθέτησε την ανακοίνωση του Ντιμιτρόφ, παραπέμποντας σε αυτή: “Δεν θα σχολιάσω κάτι περισσότερο, τα λέει όλα η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ζάεφ: «Θα ήθελα να τηλεφωνήσω στον Τσίπρα αύριο»



    ΣΧΟΛΙΑ