• Πολιτική

    Μαξίμου: Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τις προνοιακές δομές

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης


    Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί  στις 9.30 της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, με αφορμή τις καταγγελίες κατά της «Κιβωτού του Κόσμου» και γενικότερα τη λειτουργία των προνοιακών δομών στην Ελλάδα.

    Στη σύσκεψη θα συζητηθεί η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής και το τι μπορεί να γίνει με τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτή, όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη και τις αρχές, μετά τις καταγγελίες.

    Tην ίδια μέρα, άλλωστε, αναμένεται ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριανός, να αναθέσει τον φάκελο της υπόθεσης σε εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος θα καλέσει μάρτυρες από δομές τις «Κιβωτού», όπως ενδεχομένως και άλλων παιδιών που μπορεί να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα,  εντός των δομών ή ακόμη και να έχουν υποστεί τα ίδια κακοποιητικές συμπεριφορές.

    Στη σύσκεψη στο Μαξίμου θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του, καθώς και η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου και άλλοι παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Κιβωτό του Κόσμου: Απαγορεύτηκε στον π. Αντώνιο η τέλεση ιεροπραξιών, διατάχθηκε η διενέργεια κανονικών ανακρίσεων



    ΣΧΟΛΙΑ