• Πολιτική

    «Μαύρα σύννεφα» στους ΑΝ.ΕΛ.: Σκληρή κόντρα Καμμένου-Κουίκ-Κουντουρά

    • NewsRoom


    Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει στους κόλπους του συγκυβερνώντος κόμματος με αφορμή την αποστασιοποίηση στελεχών του έναντι της κομματικής γραμμής όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών.

    Η αρχή έγινε με την εισηγητική ομιλία του Πάνου Καμμένου στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝ.ΕΛ. στη Θεσσαλονίκη.

    «Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

    Οι δηλώσεις του αυτές καταδεικνύουν μια σαφή εσωκομματική κόντρα του αρχηγού του κόμματος με στελέχη που τάχθηκαν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

    Πολιτικοί κύκλοι αναφέρουν ότι ο κ. Καμμένος, χωρίς να κατανομάσει πρόσωπα άφησε σαφείς αιχμές κατά των κ.κ. Τέρενς Κουίκ και Έλενας Κουντουρά με αφορμή το γεγονός ότι  είναι στελέχη που τάχθηκαν υπέρ της Συμφωνίας και κατά της κομματικής γραμμής.

    Ο κ. Κουίκ που βρίσκεται στο Κάιρο και συνομιλεί με αξιωματούχους για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος προχώρησε σε δηλώσεις λίγη ώρα μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Καμμένου.

    «Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

    Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο κ. Κουίκ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι και συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως επίσης και θέματα που σχετίζονται με το Πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ» που είναι η κορωνίδα της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου στον τομέα της Διασποράς.

    Προς το παρόν σιγή ιχθύος τηρείται από το περιβάλλον της Έλενας Κουντουρά.

    Παρόλα αυτά οι δηλώσεις Καμμένου μαρτυρούν το λιγότερο ένα κλίμα έντασης και «σκηνικού πολέμου» ανάμεσα στα στελέχη του κόμματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΔ: Τσίπρας, Kοτζιάς και Καμμένος αλληλοεκβιάζονται

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιχμές Καμμένου κατά Κουίκ-Κουντουρά: «Έγιναν τζάμπα μάγκες»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Πόλεμος» δημάρχων στη Θεσσαλονίκη – Έξαλλος με τον Μπουτάρη ο δήμαρχος Πυλαίας



    ΣΧΟΛΙΑ