• Πολιτική

    Μαρινάκης: Θα απαντούσαμε στον κ. Κασσελάκη, αλλά παρατηρούμε αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών και φράσεων

    • NewsRoom
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης


    «Θα απαντούσαμε στην ανακοίνωση του κ. Κασσελάκη αν επρόκειτο για ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντιθέτως, παρατηρούμε επανειλημμένως αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών ή φράσεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά εδώ και χρόνια στη χώρα μας», έγραψε σε ανάρτησή του ο Παύλος Μαρινάκης.

    Και πρόσθεσε: «Όταν χρησιμοποιεί λοιπόν τη φράση για το κάρο και το άλογο, ας ρωτήσει τουλάχιστον κάποιον από τους συνεργάτες του, τι σημαίνει και πώς χρησιμοποιείται στον δημόσιο λόγο».

    Η ανάρτηση Κασσελάκη που πυροδότησε την κατάσταση

    Η φρασεολογία του πρωθυπουργού στις δηλώσεις του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι «ντροπή για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα», υπογράμμισε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη.

    Υπενθυμίζεται ότι κατά την ορκωμοσία των νέων υπουργών, την Πέμπτη, πρωθυπουργός ερωτήθηκε για τα ομόφυλα ζευγάρια. Απάντησε στους δημοσιογράφους: «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να επικρίνει τη φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός ρωτώντας: «Η ισότητα είναι το “κάρο”»; Και η “σέλα” ποιος είναι; Το νομοσχέδιο που δε φέρνει προς ψήφιση; Ή μήπως ο Βορίδης;»

    Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης ζήτησε  από τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει σε δύο ερωτήματα, αν είναι «υπέρ της ισότητας στον γάμο (που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία)» και, δεύτερο, «αν θα ζητήσει κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές του».

    Διαβάστε επίσης:
    Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπ.Υγείας: Γεωργιάδης: ”Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, η δουλειά ξεκινάει από αύριο”

    Μάχη στην οικογένεια Ντελόν – Μήνυση από τον ηθοποιό και την κόρη του εναντίον του γιου του

    Επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στα γραφεία της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ



    ΣΧΟΛΙΑ