Στην επέτειο των 7 χρόνων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Όπως τόνισε, η πολιτεία βρίσκεται δίπλα στα θύματα της φωτιάς και τις οικογένειές τους, ενώ σημείωσε πως πλέον, ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας έχει εκσυγχρονιστεί.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

1

«104 ψυχές που δεν πρόλαβαν να σωθούν. Σήμερα, 7 χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, δεν είναι ημέρα πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι ημέρα μνήμης και σεβασμού. Η σκέψη μας βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που σηκώνουν ακόμη το βάρος εκείνης της μέρας».

«Η Πολιτεία έχει την ευθύνη να μετατρέπει τη μνήμη σε πράξη. Να μην ξεχνά τα θύματα, τους εγκαυματίες, τις οικογένειές τους, να μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος και να φροντίζει ώστε ποτέ καμία περιοχή της χώρας να μη ζήσει ξανά παρόμοιο εφιάλτη», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας έχει εκσυγχρονιστεί, η πρόληψη είναι προτεραιότητα, η ετοιμότητα είναι συνεχής. Όμως η προσπάθεια δεν τελειώνει ποτέ.

Γιατί όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό».

Διαβάστε επίσης:

Bloomberg: Γερμανική έγκριση για αποστολή 40 Eurofighter στην Τουρκία

Νέες κυρώσεις στη Ρωσία: Η Κίνα διαμαρτύρεται «επίσημα» στην ΕΕ

ΗΠΑ: HALC και AJC καλούν το Κογκρέσο να μην επιτρέψουν την επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 – Η επιστολή προς τον Μάρκο Ρούμπιο