ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η αναφορά της νεοεκλεγείσας Προέδρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, σε «Μακεδονία» αντί για τη συνταγματική ονομασία της γειτονικής χώρας, κατά την τελετή ορκωμοσίας της, συνιστά βαρύτατη πρόκληση, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μάντζος σημειώνει ακόμα ότι «αποτελεί μια, δυστυχώς, αναμενόμενη ενέργεια, που είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό από το εθνικιστικό VMRO-DPMNE και υλοποιήθηκε σε μηδενικό χρόνο, παραβιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών και αναιρώντας το θεμέλιο αυτής.
«Ο Πρωθυπουργός μίλησε χθες για «ζητήματα» που θα ανακύψουν, αν η προεκλογική ρητορική συνεχιζόταν και μετεκλογικά.
Αναμένουμε πλέον τις ενέργειες, στις οποίες θα προχωρήσει η Ελληνική Κυβέρνηση για να αντιδράσει στην πρόκληση, απαντώντας τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο, γνωστοποιώντας το ζήτημα στους διεθνείς οργανισμούς, ΕΕ και ΝΑΤΟ» σημειώνει επίσης στην ανακοίνωσή του.
Διαβάστε επίσης:
Κασσελάκης: Καλούμε την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να συνετιστεί
Φρέντι Μπελέρη για επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα: Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Προφυλακίστηκε ο Κωνσταντίνος Φιρινίδης για την υπόθεση των 2,9 εκατ. ευρώ – «Ήμουν εξαρτημένος από το στοίχημα»
- Τα Χριστούγεννα ξεκινούν από το σπίτι με την ΙΚΕΑ
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πρόστιμο 123.106 ευρώ στη ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης
- Ζίγκμαν (ΕΚΤ): Μεγάλη πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων τον Δεκέμβριο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.