• Πολιτική

    Μητσοτάκης στα εγκαίνια του αναβατορίου της Ακρόπολης: Προσβάσιμο το παγκόσμιο μνημείο σε όλη την κοινωνία

    • NewsRoom


    Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε σήμερα το πρωί το νέο αναβατόριο για άτομα με ειδικές ανάγκες στην Ακρόπολη.

    «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα, μια μέρα φωτεινή, που αποδεικνύει ότι το ελληνικό δημόσιο, το κράτος, μπορεί να συνεργαστεί με ιδρύματα που μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία και να αποδώσουν στην παγκόσμια κοινωνία ένα έργο, όπως τον νέο ανελκυστήρα και τις νέες διαδρομές, προκειμένου η Ακρόπολη να είναι προσβάσιμη σε όλους, σε άτομα με κινητικές δυσκολίες και ηλικιωμένους» είπε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και μέσα σε αυτό κυρίαρχη θέση κατέχει η προσβασιμότητα.

    «Χαιρόμαστε που δίνουμε στο κοινό αυτό το εμβληματικό έργο που δεν θα είχε γίνει πράξη χωρίς την στήριξη του ιδρύματος Ωνάση» σημείωσε και μίλησε για «φτηνή αντιπολιτευτική πολιτική ακόμη και γι’ αυτό το έργο» από την αντιπολίτευση.

    Το έργο θα προσφέρει ασφαλή μεταφορά σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη σημερινή τελετή εγκαινίων στέλνοντας το δικό της μήνυμα στήριξης των ατόμων με αναπηρία, καθώς η 3η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αντιπολίτευση: Μια θλιβερή παρέα εναντίον της Ακρόπολης

    Τάξη στην Ακρόπολη: Επέζησε των πάντων, δεν κινδυνεύει από λίγο χώμα



    ΣΧΟΛΙΑ