• First Top Stories

    Εκλογές τον Οκτώβριο, επανέλαβε ο πρωθυπουργός

    • NewsRoom

    Αλέξης Τσίπρας


    Την αύξηση του κατώτατου και και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο. Στα 650 ευρώ ο μηνιαίος κατώτατος μισθός, όπως είπε στους υπουργούς. Από τον Φεβρουάριο σε ισχύ ο νέος κατώτατος μισθός, όπως είπε ο πρωθυπουργός.

    Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν με την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2019. «Στόχος μας, τον Οκτώβριο του 2019 οι Έλληνες πολίτες να μπορούν πολύ ξεκάθαρα να συγκρίνουν την Ελλάδα τού σήμερα με τη χώρα που μας παρέδωσαν οι κυβερνήσεις του παλιού πολιτικού συστήματος τέσσερα χρόνια πριν» είπε και συμπλήρωσε: «Όλοι ήδη έχουν αρχίσει να βλέπουν ότι η Ελλάδα είναι μία διαφορετική χώρα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι πρόκειται για μία χώρα, «στην οποία δημιουργούνται όροι και προϋποθέσεις για να αφήσουμε πίσω μας την κρίση».

    «Να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα της παρακμής, της χρεοκοπίας και του εκφυλισμού και να οικοδομήσουμε μία χώρα δυναμική, με αυτοπεποίθηση. Μία χώρα που στηρίζεται πια στις δικές της δυνάμεις. Μία χώρα πρωταγωνίστρια στην ευρύτερη περιοχή, στα Βαλκάνια, στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη» τόνισε.

    Κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε για την εκκίνηση της διαδικασίας έκδοσης νέου πενταετούς ομολόγου, λέγοντας ότι αυτή η εξέλιξη «αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί κατεδαφίζει άλλο ένα από τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, άλλο ένα από τα ψευδοεπιχειρήματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τις δυνατότητες της χώρας να έχει πρόσβαση στο διεθνή δανεισμό».

    Για την συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι είναι ένα πολιτικό, ιστορικό γεγονός που σηματοδοτεί «ην επίλυση μιας ιστορικής εκκρεμότητας με τους γείτονές μας, με τη Βόρεια Μακεδονία. Το πέρασμα σε μια νέα εποχή συνεργασίας, αλληλεγγύης και φίλιας στα Βαλκάνια. Την ήττα του εθνικισμού, των εθνικισμών, και από τις δύο μεριές των συνόρων που είναι την ίδια στιγμή η νίκη των δυνάμεων που δεν έχουν σκοπό να αφήσουν το μέλλον των δύο λαών στους πατριδοκάπηλους και τους εμπόρους του μίσους».



    ΣΧΟΛΙΑ