• Πολιτική

    Χρυσοχοΐδης: Ποτέ δεν φύλαξαν 14 άτομα τον Φουρθιώτη – Κάλπικη η επίθεση σε βάρος της ΕΛ.ΑΣ.

    • NewsRoom
    Στο ΕΛΙΑΜΕΠ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης


    Ποτέ δεν φύλαξαν 14 άτομα το συγκεκριμένο πρόσωπο, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας στην Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Καμίνη, αναφορικά με την φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη.

    Ποτέ δεν δόθηκαν θωρακισμένα αυτοκίνητα, πρόσθεσε και έκανε λόγο για κάλπικη επίθεση σε βάρος της αστυνομίας.

    Αναλυτικά, ο υπουργός είπε: «Να πω και δυο πράγματα για την περίπτωση του τηλεπαρουσιαστή, απλά για την αποκατάσταση της αλήθειας. Τον παρουσιαστή τον φύλαγε ένα άτομο τον Μάιο του 2020, τον Αύγουστο 2020 υπήρξε εμπρησμός έξω από το σπίτι του και η επιτροπή που συνεδριάζει ανά τρίμηνο αποφάσισε τον Νοέμβριο τη διάθεση ενός ακόμη για ένα τρίμηνο.

    » Στις 13 Ιανουαρίου -μετά από εμπρησμό αυτοκινήτου στο Epsilon TV όπου εργάζεται- διατάχθηκε η διάθεση και τρίτου αστυνομικού, μιας υπηρεσιακής μοτοσικλέτας και η επιτήρηση- όχι φύλαξη της οικίας του. Αυτά τα πρόσθετα μέτρα άργησαν να διατεθούν, δόθηκαν μετά τα μέσα Φεβρουαρίου.

    » Στα μέσα Μαρτίου υπήρξε συνολική αύξηση των μέτρων προστασίας λόγω θέματος Κουφοντίνα. Υπήρχαν επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών και πολλές απειλές σε ΜΜΕ. Τότε αυξήθηκε η συνοδευτική αστυνόμευση με 4ο αστυνομικό, ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο και διατάχθηκε 24ωρη φύλαξη της οικίας του με 4 άτομα.

    » Σας τα είπα αναλυτικά και τα συνοψίζω: Ποτέ δεν φύλαξαν 14 τον τηλεπαρουσιαστή, όπως χαιρέκακα και μονότονα σκορπίζεται από τον ανεμιστήρα της λάσπης. Ποτέ δεν υπήρξαν τεθωρακισμένα αυτοκίνητα. Στους 10 από τους 11 μήνες, δηλαδή στο 90% του χρονικού διαστήματος φύλαξης, είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο.

    » Για λιγότερο από μήνα, δηλαδή τον Μάρτιο, είχε προσωρινή συνοδευτική φύλαξη από 4 άτομα».

    Στην αρχή της τοποθέτησής του σημείωσε ότι στο νέο περιβάλλον βίας και αιτημάτων ασφαλείας, το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι παλαιότατο, παρωχημένο αφήνοντας χώρο σε ποντικούς του δημόσιου βίου.

    «Χρειάζεται ξεχωριστό σώμα της αστυνομίας για την φύλαξη προσώπων, και αυτό θα νομοθετηθεί, προανήγγειλε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

    Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη που δεν αλλάξαμε νωρίτερα το σύστημα, κάναμε απόπειρα, αλλά οι προτάσεις όλες ήταν ασπιρίνες εκεί που χρειάζονται βαθιές τομές, σημείωσε και συμπλήρωσε: «Θα νομοθετήσουμε τώρα με τόλμη φαντασία και πολύ διάλογο».

    Στην συνέχεια έκανε λόγο για συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες για τη δημιουργία μικτών σχημάτων για την φύλαξη π.χ. υπουργείων.

    Ο κ. Καμίνης, στην ερώτησή του, υπενθύμισε ότι έχει ήδη καταθέσει δύο ερωτήσεις για το θέμα, τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο του 2020, και στις οποίες το υπουργείο είχε αρνηθεί να απαντήσει επί της ουσίας, επικαλούμενο κρατικό απόρρητο χωρίς, όπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, επαρκή νομική θεμελίωση.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για τον Μένιο Φουρθιώτη: Έρευνα για τα οικονομικά του και την έφοδο με μπράβους στο υπ. Εργασίας

    Γιάννης Βρούτσης για υπόθεση Φουρθιώτη: Πήρε 200.000 ευρώ πριν αποκαλυφθεί η απάτη



    ΣΧΟΛΙΑ