• Κοινωνία

    Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για τον Μένιο Φουρθιώτη: Έρευνα για τα οικονομικά του και την έφοδο με μπράβους στο υπ. Εργασίας

    Μένιος Φουρθιώτης

    Μένιος Φουρθιώτης


    Οικονομικός εισαγγελέας και Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ψάχνουν τα φορολογικά και τα οικονομικά του Μένιου Φουρθιώτη αλλά και την καταγγελλόμενη τραμπούκικη επίθεση στο υπουργείο Εργασίας.

    Η διπλή αυτεπάγγελτη παρέμβαση των δύο Εισαγγελιών ήρθε μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας και τα δημοσιεύματα στον Τύπο για τις οικονομικές δραστηριότητες του τηλεοπτικού παρουσιαστή.

    Ήδη ο φάκελος που απέστειλε το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης απεστάλη στον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστος Μπαρδάκης.

    Η παρέμβαση για τα οικονομικά Φουρθιώτη

    Ο κ.Μπαρδάκης ήταν και ο πρώτος που παρενέβη πριν από λίγα 24ωρα.

    Ο επικεφαλής της ενοποιημένης Οικονομικής Εισαγγελίας και Εισαγγελίας Διαφθοράς διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για σειρά από οικονομικές υποθέσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα ,όπως αυτό της απάτης και της απόπειρας απάτης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να εξετάσουν κατά προτεραιότητα όλα τα δεδομένα για το «φορολογικό» προφίλ του Μ. Φουρθιώτη και άμεσα να διαβιβάζουν τα στοιχεία στην Οικονομική Εισαγγελία.

    Ανάμεσα στις υπό διερεύνηση υποθέσεις είναι και αυτή για το προγράμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, με ζητούμενο εάν ο Μ. Φουρθιώτης προσπάθησε παρανόμως να εισπράξει χρήματα.

    Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα ο παρουσιαστής προσπάθησε να πάρει χρήματα από το πρόγραμμα δηλώνοντας ότι παίρνει μισθό 80.000 ευρώ όταν λίγους μήνες πριν ο μισθός που δήλωνε ήταν κάτω από 1.000 ευρώ.

    Ο φάκελος Χατζηδάκη

    Ο κ. Μπαρδάκης θα ερευνήσει και τα στοιχεία που απέστειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και αφορούν στην εκτέλεση του Μηχανισμού “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”».

    Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι «στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζόμενους εταιρειών υπό τις επωνυμίες “Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ” και “Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία”, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του Μηχανισμού “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”».

    Η παρέμβαση για τις καταγγελίες Βρούτση

    Η προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ότι ο Φουρθιώτης με μπράβους εισέβαλε στο υπουργείο και απειλούσε επί πέντε ώρες.

    Διερευνόμενα αδικήματα η διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας κα η απόπειρα εκβίασης.

    «Είµαι έξω φρενών µε αυτό τον τύπο”, έχει δηλώσει ο κ.Βρούτσης. “Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε µε µπράβους. Απειλούσε γενικούς γραµµατείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάµε για παρακµή.»

    Αυτή η έρευνα θα γίνει από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, υπό την.εποπτεία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Χαϊδως Ζουγρή.

    Διαβάστε επίσης

    Μένιος Φουρθιώτης: Δεν έχω σχέση με τον Φίλιππο Βρυώνη



    ΣΧΟΛΙΑ