• Πολιτική

    Μητσοτάκης στην ΚΟ: Για πρώτη φορά στην ιστορία μας δανειζόμαστε με αρνητικό επιτόκιο

    • NewsRoom

    Από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα


    Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελληνική Δημοκρατία δανείζεται με αρνητικό επιτόκιο, είπε καταχειροκροτούμενος από σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, στην συνεδρίαση της οποίας μίλησε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Καμία σύνταξη Έλληνα πολίτη δεν πρόκειται να ξαναμειωθεί» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι εντός της ημέρας θα γίνει η κατάθεση του επενδυτικού νομοσχεδίου που θα έχει τον εύγλωττο τίτλο, όπως είπε, «Επενδύω στην Ελλάδα».

    Είπε ακόμη ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου, θα έχει ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο με απλοποίηση κωδίκων, και όσες φοροαπαλλαγές εξήγγειλε από Θεσσαλονίκη.

    Πριν ολοκληρωθεί 2019 θα έχει ψηφισθεί η ψήφος στους Έλληνες του εξωτερικού, η πρώτη παρέμβαση στο σύστημα υγείας και η τολμηρή μεταρρύθμιση για την απαλλαγή των πανεπιστημίων από τον βραχνά της δημόσιας εποπτείας, όπως και το νέο ασφαλιστικό που θα είναι συμβατό με αποφάσεις ΣτΕ.

    Ήμασταν απολύτως συνεπείς στην κριτική μας στο έκτρωμα του νόμου Κατρούγκαλου είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Καμία σύνταξη Έλληνα πολίτη δεν πρόκειται να ξαναμειωθεί».

    Σημείωσε ακόμη ότι πολλές επιλογές της προηγούμενες κυβέρνησης ήταν αντισυνταγματικές, και πρέπει αυτή η κυβέρνηση να τις θεραπεύσει. «Θα τα καταφέρουμε, είναι ρεαλιστική η αισιοδοξία. Σύντομα θα έχουμε αναθεωρημένο καταστατικό τάξη και νέο εκλογικό σύστημα, η οικονομία θα σημειώνει ανάπτυξη κοντά στο 3%, η ανεργία θα έχει μειωθεί, νέες επενδύσεις παίρνουν σάρκα και οστά» είπε χαρακτηριστικά.

    Συμπλήρωσε ότι ταυτόχρονα υλοποιούνται και μέτρα υπέρ των αδυνάτων, παρά τα όσα έλεγαν ορισμένοι πριν έρθουμε στην εξουσία. «Δεσμευόμαστε για 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται από 1.1.20» επανέλαβε την εξαγγελία ο πρωθυπουργός.

    Για το επίδομα θέρμανσης είπε ότι φέτος το κονδύλια αυξάνεται κατά 10 εκατ. ευρώ και πως θα προκαταβάλλεται στους δικαιούχους εγκαίρως.

    Για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων είπε ότι προβλέπεται από το Σύνταγμα και ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη εργαστεί πολύ σοβαρά. «Άνοιξα ήδη τον διάλογο και αύριο θα συνομιλήσω με τους πολιτικούς αρχηγούς με διάθεση να κάνουμε και αναγκαίες υποχωρήσεις, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος και να ψηφισθεί και από τους 300 βουλευτές» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Με μία εξαίρεση, συμπλήρωσε: Δεν δεχόμαστε οι πολίτες που ζουν στο εξωτερικό να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να μην προσμετράται η ψήφος τους στις ψήφους ολόκληρης της Επικράτειας», δηλαδή να ψηφίζουν για βουλευτές και όχι για πρωθυπουργό.

    Τέλος, κάλεσε τους νεοεκλεγέντες βουλευτές να είναι δραστήριοι στο κοινοβουλευτικό έργο, αλλά έστειλε και μήνυμα για τις δημόσιες τοποθετήσεις, λέγοντας ότι κάθε βουλευτής είναι ένα παράδειγμα.

    «Σας θέλω, λοιπόν, όλους ενεργά παρόντες σε κάθε κοινοβουλευτική δραστηριότητα: Στην Ολομέλεια, στις επιτροπές, στο νομοπαρασκευαστικό έργο. Θα δίνουμε πάντα περισσότερες ευκαιρίες στους νέους βουλευτές μας να είναι εισηγητές, να εξοικειώνονται με τη βουλευτική διαδικασία. Λειτουργούμε ως ένα δυνατό ρεύμα με διπλή κατεύθυνση: Κάνετε τους πολίτες κοινωνούς του κυβερνητικού έργου και την κυβέρνηση κοινωνό του προβληματισμού και των αιτημάτων των πολιτών. Είπαμε: ‘Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε’. Κάθε ψέμα των αντιπάλων μας θα έχει την απάντησή του. Το βλέμμα μας, όμως, πάντα θα είναι προς τα μπρος, όχι προς τα πίσω», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.



    ΣΧΟΛΙΑ