ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Όλος ο σχεδιασμός μας αφορά την τραγωδία των Τεμπών. Αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός όλων μας. Ο ΟΣΕ νοσεί βαθιά», ανέφερε μεταξύ άλλων στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha μετά την παρουσίαση του νέου νομοσχεδίου για τον σιδηρόδρομο, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Ερωτηθείς για τις παρεμβάσεις που έχουν αργήσει να υλοποιηθούν, ο κ. Κυρανάκης είπε ότι «έχουν γίνει πολλά, αλλά υπάρχουν πράγματα που έχουν προχωρήσει αθόρυβα», κάνοντας στη συνέχεια ειδική μνεία στην πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος πέδησης των τρένων, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.
Ενίσχυση ελέγχου για παραβάτες
Ακολούθως, όσον αφορά παραβάσεις στο χώρο του δικτύου, ο κ. Κυρανάκης ανέφερε ότι ο ΟΣΕ έχει αποκτήσει στόλο από drones, που ελέγχει τις περιοχές γύρω από τους καταυλισμούς, όπου καταγράφονται οι κινήσεις των παραβατών πάνω στο δίκτυο, ακολουθώντας τους δράστες μέχρι το σημείο που μπορούν να γίνουν συλλήψεις. Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία του με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις αυστηρότερες ποινές που επιβάλλονται σε τέτοιες περιπτώσεις, εξηγώντας ταυτόχρονα ότι ο νέος ΚΟΚ που θα κατέβει στη Βουλή το επόμενο διάστημα προβλέπει αυστηρότερες ποινές.
Σχέδιο με συστήματα ασφαλείας και προσωπικό
Ο κ. Κυρανάκης εξήγησε ότι το νέο νομοσχέδιο για τα τρένο είναι ένα σχέδιο που στηρίζεται σε συστήματα ασφαλείας και προσωπικό. Κλείνοντας, ερωτηθείς για το πότε θα υπάρχει ασφάλεια στον σίδηρόδρομο ο κ. Κυρανάκης είπε: «Μαξιμαλιστικές εξαγγελίες για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, δεν μπορούν να υπάρχουν… Στα Τέμπη παραβιάστηκε ένας Γενικός Κανονισμός Κίνησης ο οποίος τηρείται ευλαβικά», υπογραμμίζοντας ότι η Πολιτεία θα παρέχει περισσότερα συστήματα ασφαλείας.
Υπενθυμίζεται ότι το νέο νομοσχέδιο για τον σιδηρόδρομο περιλαμβάνει τρία κεφάλαια:
1. Δικλείδες ασφαλείας και ψηφιακή εποπτεία
2. Εκπαίδευση και αξιολόγηση προσωπικού
3.Σύγχρονη εταιρική δομή για ΟΣΕ/ Ενίσχυση ΡΑΣ, ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση στις αρχές Μαΐου.
Διαβάστε επίσης:
Ουκρανία προς Πούτιν: Χρειάζεται μια σωστή κατάπαυση του πυρός και όχι μια εκεχειρία για μια «παρέλαση»
Μητσοτάκης: Θα παρευρεθεί στο συνέδριο του ΕΛΚ την Τρίτη και την Τετάρτη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μετρό Γραμμή 4: Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση Δούκα με Ελληνικό Μετρό και αναδόχους για την Κυψέλη – Πότε ξεκινούν τα έργα
- Μύκονος – Αποκάλυψη: Πώς ένα καθαριστήριο χρεώνει 4 φορές πιο ακριβά το πλύσιμο σε σεντόνια και πετσέτες – Τι δείχνουν τα τιμολόγια
- Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τις αρχειοθετήσεις
- Αλέξανδρος Εξάρχου: Σταθερές ροές εσόδων από το LNG και αυτόνομη εισαγωγή της εταιρείας ενέργειας στο ΧΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.