ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ουκρανία χρειάζεται μια άνευ όρων κατάπαυση του πυρός στον δρόμο για την επίτευξη της ειρήνης και όχι μια εκεχειρία «για μια παρέλαση», δήλωσε τη Δευτέρα ένα κορυφαίος αξιωματούχος της ουκρανικής προεδρίας, μετά τη μονομερή ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τη διακοπή των εχθροπραξιών από τις 8 έως τις 10 Μαΐου.
«Η κατάπαυση του πυρός είναι απαραίτητη όχι για μια παρέλαση, αλλά για πραγματική και βιώσιμη ειρήνη», δήλωσε ο Αντρίι Γερμάκ με ανάρτηση του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση του Κιέβου για πλήρη παύση των εχθροπραξιών με τη Ρωσία, η οποία εξαπέλυσε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Ο Πούτιν ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τριήμερη κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο με την Ουκρανία με αφορμή την 80ή επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης και των συμμάχων της στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Διαβάστε επίσης:
BRICS: Συνεδριάζει με αντικείμενο τη στάση της απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Ουκρανία: Επιθυμεί να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκη Παπαθεοχάρη: Δίπλα στη θάλασσα… από τη θάλασσα
- Ευτύχης Βασιλάκης: Κεφαλαιοποίηση στα όρια του 1 δισ. ευρώ και το ξεχασμένο «buy back»…
- Η σφαγή των αμνών, ο super Κόκκαλης και το ράλι της Intralot, τα νέα πλοία του Νίκου Βαρδινογιάννη, ποιος εφοπλιστής είπε «είμαι χαζός», ο νταλαβεριτζής manager σε νέες περιπέτειες και το κάλεσμα του Αποστολόπουλου
- Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξήσεις μισθών, έλλειψη προσωπικού οδηγούν σε αύξηση κόστους για τις επιχειρήσεις
