• Πολιτική

    Κριτική Κοτζιά στον Τσίπρα για τις δηλώσεις Ζάεφ: «Αν ήμουν εγώ ΥΠΕΞ, θα του τράβαγα τα αυτιά»! (video)

    • NewsRoom
    νικος-κοτζιας

    Νίκος Κοτζιάς


    Κριτική στην… νέα ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, την οποίο κατηγόρησε εμμέσως για υποτονική αντίδραση απέναντι στις δηλώσεις Ζάεφ, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΑΝΤ1.

    Αν και ο κ. Κοτζιάς προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία των δηλώσεων του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, δεν δίστασε να «ρίξει το καρφί του» για τον νέο υπουργό Εξωτερικών, θέση την οποία έχει αναλάβει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως ανέφερε, αν συνέχιζε να είναι ο ίδιος υπουργός, θα φρόντιζε να τραβήξει τα αυτιά του Ζόραν Ζάεφ «με όλους τους τρόπους» για το θέμα της γλώσσας.

    Πάντως ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε πως δεν βρήκε «τίποτα στις δηλώσεις του Ζάεφ σχετικό με Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα». Επανέλαβε μάλιστα την άποψη πως η «Μακεδονική» γλώσσα είχε δήθεν καθιερωθεί από το 1994. Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών, από την στιγμή που αυτή η συμφωνία δεν έχει τεθεί σε ισχύ.

    Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι στη Συμφωνία δεν προβλέπεται να παρεμβαίνει η μία χώρα στην άλλη. «Το τι γλώσσες θα διδάσκονται στην Ελλάδα είναι δικιά μας δικαιοδοσία», επεσήμανε και υποστήριξε ότι ο Ζάεφ με τα λεγόμενά του παραβιάζει τους όρους της ενδιάμεσης συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

    Ο Καμμένος είναι ο τελευταίος που θέλει εκλογές

    Αναφερόμενος στη στάση του Πάνου Καμμένου, εκτίμησε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ούτε επιθυμεί ούτε μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση.

    «Ο Καμμένος είναι ο τελευταίος που θα ήθελε εκλογές για το Σκοπιανό. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα επανεκλεγεί» δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς, υποστηρίζοντας πως έτσι κι αλλιώς υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή και χωρίς αυτόν.



    ΣΧΟΛΙΑ