• Πολιτική

    Κρίσιμες διαβουλεύσεις Τσίπρα-Ερντογάν στην Τουρκία – Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ

    • NewsRoom


    Με βαριά ατζέντα ξεκινά το ταξίδι του για την Τουρκία ο Αλέξης  Τσίπρας κατά το οποίο θα έχει συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Λευκό Παλάτι.

    Εν όψει της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΞ σύσκεψη υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

    Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον νέο πρέσβη της Τουρκίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στο ραντεβού με τον Ερντογάν θα τεθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ άλλων η ισορροπία στο Αιγαίο και η αποκλιμάκωση της έντασης.

    Εκ μέρους της η Ελλάδα εμφανίζεται θετικά διακείμενη  στο σενάριο επανέναρξης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε διπλωματικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.

    Ο υπουργός Άμυνας, πάντως, Ευάγγελος Αποστολάκης αναμένεται να παραμείνει στην Αθήνα, η οποία επιλέγει να προχωρά με προσεκτικά και στέρεα βήματα στην προσέγγιση με την Άγκυρα.

    Η Αθήνα επιθυμεί να θέσει ακόμη στο τραπέζι το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς ο ρόλος της Άγκυρας στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών επηρεάζει άμεσα την Ελλάδα.

    Τα ενεργειακά ζητήματα θα αποτελέσουν μέρος των συζητήσεων, ενώ διαφαίνεται και η πρόθεση της Άγκυρας να επαναφέρει το θέμα των «8» που βρίσκονται στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση πάντως να απαντά σταθερά ότι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι ανεξάρτητη και δεν λαμβάνει εντολές από την πολιτική εξουσία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τριγμοί στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πυρά Κωσταράκου κατά Αποστολάκη για την κατάργηση των διακριτικών



    ΣΧΟΛΙΑ