• Πολιτική

    Κρίση στη Χρυσή Αυγή: Παραιτήθηκε και τρίτος ευρωβουλευτής, με αιχμές κατά Μιχαλολιάκου

    • NewsRoom

    Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μιχαλολιάκος


    Την αποχώρηση του από την ομάδα των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε και ο τρίτος εκπρόσωπος του ακροδεξιού κόμματος, Λάμπρος Φουντούλης, αφήνοντας βαριές αιχμές κατά του γραμματέας Νίκου Μιχαλολιάκου.

    Η αποχώρηση του Φουντούλη ήταν η τρίτη μετά από αυτές των πρώην χρυσαυγιτών ευρωβουλευτών Ελευθέριου Συναδινού και Γιώργου Επιτήδειο. Ο Λάμπρος Φουντούλης καταφέρθηκε κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου για την απόφασή του να μην τον συμπεριλάβει στους υποψήφιους τους ευρωψηφοδελτίου, αλλά να προτιμήσει να τοποθετήσει απόλυτα ελεγχόμενους υποψηφίους.

    «Άκουσα από τα χείλη του αρχηγού ότι το ευρωψηφοδέλτιο του 2019 θα είναι από χρυσαυγίτες για χρυσαυγίτες. Δηλαδή εμείς για ποιον αγωνιζόμασταν; Για τον εαυτό μας; Χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές μας αποκαλούσαν όλοι απαξιωτικά στα ΜΜΕ, αλλά για εμένα αυτό είναι τίτλος τιμής. Δεν ξέρω αν κάποιοι μέσα στη Χρυσή Αυγή με θεώρησαν ξένο σώμα ή όψιμο χρυσαυγίτη και αποφάσισαν να με αποκλείσουν από τις ερχόμενες ευρωεκλογές που ήταν ευκαιρία για να αυξήσουμε τα ποσοστά μας», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής.

    «Η Χρυσή Αυγή δεν θα σας προδώσει ποτέ, εσείς μην προδώσετε τη Χρυσή Αυγή, είχε πει πολλές φορές σε ομιλίες του ο αρχηγός. Για εμένα είναι σίγουρο ότι δεν πρόδωσα τη Χρυσή Αυγή. Δεν ακύρωσα ούτε πρόκειται να ακυρώσω τον λόγο για τον οποίο συστρατεύτηκα και έδωσα τον πολιτικό μου αγώνα. Η απόφαση του αρχηγού είναι σεβαστή όμως δεν κρύβω την πικρία μου για τον τρόπο που ελήφθει. Άξιζα μια προσωπική επαφή για να μου ανακοινώσει την απόφαση του και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή. Δεν θέλω για κανέναν λόγο να αλλάξει η απόφαση, πολιτικός δεν υπήρξα ποτέ και δεν πρόκειται να ασχοληθώ ενεργά πλέον με την πολιτική», συνεχίζει.

    Τις προηγούμενες μέρες είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του και ο Γιώργος Επιτήδειος, καταγγέλλοντας μάλιστα πως δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί της ηγεσίας του κόμματος περί συμφωνίας περί μόνο μιας θητείας στην Ευρωβουλή. Μάλιστα, έκανε λόγο για παρασκηνιακά γεγονότα, επισημαίνοντας ότι «δεν έχει νόημα να συνεχίσω να δραστηριοποιούμαι σε ένα πολιτικό χώρο όπου δεν εκτιμώνται το έργο και η προσφορά μου αλλά, άλλα πράγματα». 

    Ο Συναδινός από την πλευρά του, ο οποίος έχει αποχωρήσει εδώ και έναν χρόνο ενώ πλέον συνεργάζεται με το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, είχε χαρακτήρισε «κλειστό κλαμπ» τη Χρυσή Αυγή και κατήγγειλε  πως από το 2014 έως σήμερα έχει πάρει από τους ευρωβουλευτές και τους βοηθούς τους ένα εκατομμύριο ευρώ, χωρίς να έχει δώσει στοιχεία για το πού έχουν ξοδευτεί αυτά τα χρήματα.

    Την ίδια ώρα η ηγεσία της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο για ανάγκη ανανέωσης. Ωστόσο, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές συμμετέχουν ως υποψήφιοι για μια ακόμα φορά τα ίδια πρόσωπα. Έτσι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο είναι ο βουλευτής Νίκος Λαγός, ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης είναι υποψήφιος για δήμαρχος Αθήνας, ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος για περιφερειάρχης Αττικής και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλο για δήμαρχος Θεσσαλονίκης.



    ΣΧΟΛΙΑ