• Πολιτική

    Κουμουτσάκος: Οργανωμένο το σχέδιο της Τουρκίας με τους μετανάστες – Τι του είχε αποκαλύψει ο Σουλεϊμάν Σοϊλού

    Γιώργος Κουμουτσάκος


    Στην αποκάλυψη πως η κίνηση της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει τους μετανάστες ως μέσο πίεσης κατά της Ελλάδας και της ΕΕ στέλνοντάς τους στα σύνορα ήταν οργανωμένη από καιρό, προχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής ο Γιώργος Κουμουτσάκης.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του τον περασμένο Οκτώβριο με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, στην Άγκυρα. «Μου είπε ο κ. Σοϊλού ότι θα μας στείλουν 50.000 την Κυριακή και 75.000 την Δευτέρα, και ρώτησε και τι κάνουμε τότε», αποκάλυψε ο κ. Κουμουτσάκος.

    «Αποκαλύπτω ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εκμετάλλευσης ελπίδων απελπισμένων για επίτευξη γεωστρατηγικών στόχων μέσω εκβιασμού», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος. «Υπήρχε άλλη επιλογή από το σφράγισμα των συνόρων; Και προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας;»

    Όπως ανέφερε στο νέο Σύμφωνο που η ελληνική πλευρά επιδιώκει για το προσφυγικό-μεταναστευτικό υπάρχει η πρόνοια για τη δίκαιη κατανομή του βάρους στις χώρες-μέλη.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε πως σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό χρειάζεται ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. «Μεταξύ των χωρών που ζητούν μαζί μ’ εμάς το ευρωομόλογο για τον κορονοϊό είναι και ορισμένες που έλεγαν ‘εμείς δεν θα γίνουμε Ελλάδα’. Τώρα το ζητάμε μαζί τους και ορθώς το ζητάμε γιατί η πανδημία είναι για όλους. Η τραγωδία μας ωθεί σε μια άλλη εποχή, στην εποχή μετά το Σύμφωνο Σταθερότητας. Στην εποχή που η σκληρή δημοσιονομική λιτότητα πρέπει να δώσει τη θέση της σε μια ευρωπαϊκή πολιτική στήριξης».



    ΣΧΟΛΙΑ