ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλεύρης από Λουξεμβούργο: Επανεξέταση ασύλου στους Σύρους και ανάγκη αύξησης των επιστροφών παράνομων μεταναστών
Η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα και απαιτεί πλέον τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κρατών μελών και της Frontex, επισήμανε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στον επικεφαλής-εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής – Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι.
«Οι κοινές προκλήσεις απαιτούν κοινές προσπάθειες και κοινές λύσεις», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για το μεταναστευτικό, υπογράμμισε επισήμανε στον κ. Λεγκέρι τα στοιχεία για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, η οποία είναι χώρα-σύνορο της Ευρώπης στην κρίσιμη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Στη συνάντηση αναζητήθηκαν τρόποι και κατετέθησαν προτάσεις, σύμφωνα με το υπουργείο, για την επιχειρησιακή ενίσχυση της συνεργασίας της Frontex με τις ελληνικές αρχές στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Bloomberg: Οι πολιτικές καταστολές στην Τουρκία μετατρέπουν την αισιοδοξία των επενδυτών σε απόγνωση
- Reuters: Πως ο Ερντογάν μετατρέπει τη συμφωνία του Τραμπ για τη Γάζα σε επίδειξη ισχύος για την Τουρκία
- Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκαν τα τρία νομοθετήματα για τα χημικά με εισηγητή τον Δημήτρη Τσιόδρα
- Βουλή: Δείτε live τη σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τον Άγνωστο Στρατιώτη
