• Πολιτική

    Κοτζιάς: Είμαι από πλούσια οικογένεια, δεν είχα ανάγκη τα χρήματα του Σόρος

    • NewsRoom

    Ο Νίκος Κοτζιάς, την ημέρα της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών


    Νέα πυρά κατά του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε την εκτίμηση του πως ο κύκλος της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχει κλείσει, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί πως συμφωνεί μαζί του και ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ δήλωσε πως «δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε αυτούς που λένε ότι θα ανατρέψουν την κυβέρνηση».

    Αναφερόμενος στην παραίτησή του, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε πως δεν οφειλόταν σε παρόρμηση, ωστόσο υποστήριξε πως ο καθένας έχει «τις ευαισθησίες του».

    Όπως ανέφερε, κατά την επίμαχη συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο, διαπίστωσε ότι «ο υπουργός Άμυνας προσβλέπει σε διαφορετική πολιτική και δεν έγινε αντιμετώπιση».  Αναφερόμενος στις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου περί σχέσεων χρηματισμού με την εταιρεία του Τζορτζ Σόρος, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι προέρχεται από πολύ πλούσια οικογένεια και μάλιστα αποποιήθηκε την περιουσία του και ως εκ τούτου, δεν έχει ανάγκη από το να χρηματιστεί, ενώ κάλεσε όλους να αποδείξουν ότι ο Σόρος «έδωσε 50 εκατ.».

    «Όλες οι δυνάμεις που θέλουν αδράνεια, βγάζουν λεφτά από την αδράνεια» και δεν θέλουν συμφωνία για το Σκοπιανό, πρόσθεσε.

    «Έχω προτείνει στην κυβέρνηση να γίνει γενίκευση του νόμου ότι κανένας υπουργός δεν μπορεί να βγάλει λεφτά από ανώνυμες πηγές και τα κρίνει η αρμόδια κυβέρνηση. Προτείνω να υπάρχει πλήρης διαφάνεια» τόνισε.

    Σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως «δεν έχει ΜΜΕ ή κάποιο άλλο τρόπο να υπερασπιστεί τον εαυτό του, παρά μόνον τη Δικαιοσύνη». Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, ζήτησε να συνδεθεί το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς με τις παλαιότερες υποθέσεις, όταν του είχαν σταλεί σφαίρες «με εκβιαστικό χαρακτήρα».

    «Είμαι καθαρός άνθρωπος κι επειδή δεν έχω να φοβηθώ, πάω εγώ πρώτος», σημείωσε.

    Ο κ. Κοτζιάς κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο πως κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ πρότεινε να υπάρξουν εγγυήτριες δυνάμεις της FYROM. «Αυτό που δεν θέλουμε εμείς για την Κύπρο, το προτείνουμε για τον σβέρκο άλλης χώρας. Δεν θα δεχόταν κανένας Σλαβομακεδόνας εγγυήτρια δύναμη την Αλβανία», ανέφερε.

    Μάλιστα, αναφερόμενος στο ζήτημα της επανεξέτασης του θέματος με τα Σκόπια μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τον Μάρτιο, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε πως «η συμφωνία μπορεί να περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων και τον Δεκέμβρη. Και η συμφωνία λέει ότι θα πρέπει να έρθει άμεσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο και να ψηφιστεί, κάτι που μπορεί να γίνει σε μία εβδομάδα. Νομίζετε ότι ο Ζάεφ που έχει φτύσει αίμα δεν θα ζητήσει την εφαρμογή της συμφωνίας;» σχολίασε.

    Ο τέως υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της σταδιακής επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης. Υποστήριξε ότι δεν ήταν κάτι αιφνιδιαστικό, καθώς η επέκταση των χωρικών υδάτων ήταν δουλειά δύο ετών, ενώ προ εξαμήνου το Προεδρικό Διάταγμα είχε παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    «Πριν μπω για το αποχαιρετιστήριό μου ρώτησα τον πρωθυπουργό αν μπορώ να το ανακοινώσω. Μου είπε ναι. Ρωτήστε και τον πρωθυπουργό, είναι δύο ετών δουλειά», ανέφερε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αφωνία στο Μαξίμου μετά την προσφυγή Κοτζιά στη Δικαιοσύνη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρειος Πάγος: Έρευνα για τις καταγγελίες της μήνυσης Κοτζιά διέταξε η Ξ. Δημητρίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νίκος Κοτζιάς: Υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ