• Πολιτική

    Άρειος Πάγος: Έρευνα για τις καταγγελίες της μήνυσης Κοτζιά διέταξε η Ξ. Δημητρίου

    νικος-κοτζιας

    Νίκος Κοτζιάς


    Στην αντεπίθεση περνά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Κατέθεσε μήνυση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για τη συκοφαντική του δυσφήμιση και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

    Η Ξένη Δημητρίου διαβίβασε τη μήνυση του πρώην υπουργού στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ζητώντας να ερευνηθούν τα καταγγελλόμενα. Παράλληλα, ζήτησε να εξεταστεί εάν αυτή η υπόθεση πρέπει να συσχετιστεί με τις κασέτες με τη συνενετυξή του κ. Κοτζιά σε κανάλι της Κρήτης, τις οποίες παρέδωσε η ΝΔ πριν από λίγες ημέρες στην κα Δημητρίου.

    Με τη μηνυτήρια αναφορά ο κ. Κοτζιάς στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, συναυτουργού, συνυπαίτιου ή οποιουδήποτε συμμέτοχου προκύψει από την προανάκριση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

    Στη μήνυση επισυνάπτονται και δέκα πρόσφατα δημοσιεύματα, με τον κ. Κοτζιά να κάνει λόγο για συνέχεια της εκστρατείας απειλών, ακόμα και σε βάρος της σωματικής ακεραιότητάς του και της οικογένειάς του, για τη συμφωνία των Πρεσπών, τα όσα αναφέρονται περί δήθεν σχέσεων με Σόρος και την υπόθεση διεθνούς διαγωνισμού στο υπουργείο για υπηρεσίες έκδοσης βιζών.

    Κατά τον κ. Κοτζιά στόχος των απειλών και των εκβιασμών ήταν να τον αναγκάσουν να μην ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, να τον εκβιάσουν ώστε να μην υλοποιήσει την πολιτική που αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία της κυβέρνησης.

    Υποστηρίζει επίσης ο πρώην υπουργός ότι οι εκβιασμοί συνεχίστηκαν μέσω διαφόρων ΜΜΕ.

    Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, ο κ. Κοτζιάς ζητά την δίωξη όσων υπευθύνων:

    1. Διαδίδουν ότι πήρε και διακίνησε 50 εκατομμύρια από τον Σόρος. Ο κ. Κοτζιάς, στη μήνυσή του, φέρεται να αναφέρει ότι ουδέποτε γνωρίστηκε με τον Σόρος, ούτε είχε καμιά σχέση μαζί του, ενώ τονίζει ότι όλο το «σύστημα Σόρος» καταπολέμησε μετά μανίας τον υπουργό Εξωτερικών στα δύο χρόνια (2016-2017) που γινόταν προσπάθεια να λυθεί το Κυπριακό.

    2. Ρίχνουν λάσπη λέγοντας ότι ο κ. Κοτζιάς έκλεψε από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών ποσό μεταξύ 28-35 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος φέρεται να διευκρινίζει αφενός ότι δεν υπάρχουν τέτοια ποσά, και αφετέρου ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο υπουργείο Εξωτερικών διότι όλα ελέγχονται από τριμελή υπηρεσιακή επιτροπή.

    3. Για την υπόθεση ανάθεσης, μέσα από διεθνή διαγωνισμό, υπηρεσιών έκδοσης ταξιδιωτικών θεωρήσεων (βιζών) σε ιδιωτική εταιρεία. Ο κ. Κοτζιάς φέρεται να σημειώνει ότι, αντί να σταλεί η όποια, κατά τον ίδιον ανύπαρκτη, υπόνοια περί σκανδάλου στη Δικαιοσύνη, δημοσιοποιούνται συκοφαντικοί ισχυρισμοί εναντίον του, προκειμένου να τον αναγκάσουν να σιωπήσει και να υποχωρήσει από ό,τι πολιτικά θεωρεί ο ίδιος, αλλά και η κυβέρνηση συνολικά και ειδικότερα ο πρωθυπουργός, ως ορθά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Δεν έχει ξαναγίνει πουθενά πρώην υπουργός Εξωτερικών να μηνύει τον Υπουργό Άμυνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Κοτζιάς: Υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθηναίων – Δείτε live



    ΣΧΟΛΙΑ