• Πολιτική

    Κώστας Βλάσης: Συνομιλία με εκπροσώπους του Ελληνοαυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης


    Διαδικτυακή συνεδρίαση με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, διεξήγαγε το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

    Επιχειρηματίες, εκπρόσωποι του εμπορικού και βιομηχανικού κόσμου μπόρεσαν να πληροφορηθούν περισσότερα για τους άξονες πολιτικής που έχει χαράξει η κυβέρνηση όσον αφορά την επαφή με την Ομογένεια.

    Ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα του Απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης, παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις του υπουργείου Εξωτερικών, που ως στόχο έχουν να συντελέσουν ώστε οι ομογενείς μας να είναι συμμέτοχοι της ελληνικής πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας.

    Πιο αναλυτικά, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή της διασποράς στα ελληνικά τεκταινόμενα σε καίριες ιστορικές στιγμές, καθώς και στην υπερηφάνεια που νιώθουν όλοι οι Έλληνες για τα επιτεύγματα των αποδήμων μας.

    Ανάσχεση του braindrain

    Ακόμα, τόνισε ότι στόχος είναι οι Έλληνες της δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς να επανασυνδεθούν με την πατρώα γη, διευκολύνοντας την διατήρηση και ενδυνάμωση των εθνικών δεσμών σε κοινωνικό, πολιτιστικό και προσωπικό επίπεδο.

    Καίριο σημείο επίσης της κυβερνητικής πολιτικής, σύμφωνα με τον κ. Βλάση, αποτελεί και η αντιμετώπιση του φαινομένου της μετεγκατάστασης στο εξωτερικό Ελλήνων επιστημόνων.

    Στόχος του ίδιου του πρωθυπουργού αποτελεί η παροχή κινήτρων, ώστε οι νέοι Έλληνες επιστήμονες να επιστρέψουν στη χώρα μας.

    Ο υφυπουργός μίλησε και για τον εκσυγχρονισμό των Προξενικών Αρχών μέσω της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών, ένα βήμα που άργησε για δεκαετίες, αλλά πλέον έγινε πράξη διευκολύνοντας σημαντικά τη ζωή των αποδήμων και δίνει τέλος στη γραφειοκρατία που εμπόδιζε την άμεση επίλυση θεμάτων με την πατρίδα απλοποιώντας διαδικασίες και μηδενίζοντας τις χρονικές αναμονές.

    Πολλά ακόμη ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν, όπως η ψήφος των Αποδήμων καθώς και ο ορισμός εορτασμού Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Διασποράς, κίνηση που ενδυναμώνει τις γέφυρες επικοινωνίας εκατέρωθεν με την Ελληνική Ομογένεια.

    Οι σημαντικές προσωπικότητες που συμμετείχαν σε αυτό το φόρουμ είχαν επίσης τη δυνατότητα να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα στον Υφυπουργό που με χαρά ανταποκρινόταν δίνοντας τις δικές του απαντήσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης σε θέματα ουσίας.

    Το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τα μέλη του αποτελούν ένα πολυεπιπέδο φορέα, που αντανακλά τη δραστηριότητα και τα επιτεύγματα των Ομογενών μας τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ελλάδα με αξιοσημείωτη επιχειρηματική παρουσία.

    Διαβάστε επίσης:

    Σταϊκούρας στο Economist: Συντηρητική η πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,6%

    Άδωνις Γεωργιάδης: Ανοικτό ενδεχόμενο λειτουργίας νυχτερινών κέντρων μόνο ως Covid Free



    ΣΧΟΛΙΑ