• Πολιτική

    Κορονοϊός: Η Τουρκία ομολογεί ότι «έκρυβε» κρούσματα!

    • NewsRoom

    Φωτογραφία αρχείου


    Πολλοί το υποψιάζονταν, κανείς δεν μπορούσε να το αποδείξει με σιγουριά…

    Κι όμως, η Τουρκία παραδέχθηκε σήμερα επισήμως ότι όταν ανακοίνωνε επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, δεν τα ανακοίνωνε όλα, αλλά μόνο μερικά. Αφήνοντας απέξω τους ασυμπτωματικούς, ακόμη και όταν το τεστ για κορονοϊό έβγαινε θετικό! Αποκρύπτοντας με αυτόν τον τρόπο την έκταση της επιδημίας στη χώρα…

    Το υπουργείο Υγείας της χώρας άλλαξε τον τρόπο που ανακοίνωνε τα κρούσματα κορονοϊού στα τέλη Ιουλίου. Στα ημερήσια στοιχεία που έδινε στη δημοσιότητα, αντικατέστησε συγκεκριμένα τις λέξεις «αριθμός κρουσμάτων σήμερα» σε «αριθμός ασθενών σήμερα».

    Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ότι ο όρος «ασθενείς» αναφερόταν σε εκείνους που είχαν υποβληθεί σε τεστ, είχαν βγει θετικοί και εμφάνιζαν συμπτώματα. Οι ασυμπτωματικοί δεν συμπεριλαμβάνονταν στην καταμέτρηση. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι οι ασυμπτωματικοί, επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοίμωξης, αποτελούν και την πλειοψηφία των κρουσμάτων.

    Η είδηση έχει πυροδοτήσει ήδη έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό, αλλά αναμένεται να επηρεάσει την εικόνα της Τουρκίας και στο εξωτερικό, πλήττοντας ακόμη περισσότερο τον τουρισμό της, σε μια δύσκολη περίοδο για τα οικονομικά της χώρας.



    ΣΧΟΛΙΑ