• Πολιτική

    Κόντρα Πέτσα – Ραγκούση για τα ζητήματα ασφάλειας: «Μην ψάχνετε για ντροπή, δεν υπάρχει»

    • NewsRoom

    Γιάννης Ραγκούσης – Στέλιος Πέτσας


    Πολιτική κόντρα μεταξύ της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί για μια ακόμα φορά το ζήτημα της ασφάλειας και ειδικότερα το θέμα των εκκενώσεων των καταλήψεων.

    Η «σιωπή» του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την ανεπιτυχής προσπάθεια μερίδας αναρχικών να ανακαταλάβουν τις καταλήψεις στο Κουκάκι, χάρη στην άμεση επέμβαση της αστυνομίας, προκάλεσε την κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα. Η απάντηση ήρθε τελικά από τον αρμόδιο Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως με τα μέτρα που έχει πάρει, έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα στην περιοχή των Εξαρχείων.

    Όπως ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης, «ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με την οποία ολοκληρώθηκαν από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων στα ευρήματα που συνελέγησαν την 18η Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επιχειρήσεων για την εκκένωση κτηρίων – καταλήψεων στο Κουκάκι. Μόλις ανακοινωθεί το τέλος του συνόλου των ερευνών θα τοποθετηθούμε με απόλυτη υπευθυνότητα», σημειώνει χαρακτηριστικά σε γραπτή του δήλωση.

    Εξάλλου, όσον αφορά στη νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι το Σαββατοκύριακο, χαρακτηρίζει «θλιβερό το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να συκοφαντήσει ακόμη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική παράταξη».

    «Η θέση μας κατά της ανομίας είναι πάγια και δοκιμασμένη στην πράξη και την γνωρίζουν καλά», υπογράμμισε και κάλεσε τον πρωθυπουργό και το υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «αντί για τις προβοκατόρικες κυβερνητικές αναφορές, αν θέλουν και τολμούν ας πάνε οι ίδιοι να συνομιλήσουν με τους κατοίκους των Εξαρχείων μετά από 6 μήνες συστηματικής εφαρμογής της πολιτικής τους που, αντί για ασφάλεια, το μόνο που τελικά παράγει είναι θέαμα για τα κανάλια και αύξηση της εγκληματικότητας για τα Εξάρχεια».

    Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα

    Άμεση ήταν η απάντηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας:

    «Το θράσος ξεχειλίζει στη σημερινή ανακοίνωση του αρμόδιου Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ κρατούσαν και συνεχίζουν να κρατούν πολιτική ομπρέλα στη βία και την ανομία.

    Είναι οι ίδιοι που για 4,5 χρόνια ως Κυβέρνηση παρατηρούσαν με αδράνεια τις καταλήψεις κατοικιών, πανεπιστημίων και ολόκληρων γειτονιών.

    Είναι οι ίδιοι που ουδέποτε καταδίκασαν τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές και τους εμπρησμούς δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών.

    Είναι οι ίδιοι που αρνούνται να καταδικάσουν, ακόμη και σήμερα, τις οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

    Μην ψάχνετε για ντροπή στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει».



    ΣΧΟΛΙΑ