Πολιτική

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέτρα και τις μαζικές διαδηλώσεις

μητσοτάκης τσιπρας


Αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα ως προς τον τρόπο μετακίνησης και την παράταση του lockdown  που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τις αλλαγές, τις οποίες εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι και υιοθέτησε η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας πως έχει βάλει τη χώρα εδώ και τέσσερις μήνες, «στο πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης».

«Μετά από τέσσερις μήνες SMS, απαγορεύσεων κυκλοφορίας και λουκέτων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα αντιμετωπίσει τη νέα έξαρση κρουσμάτων:

– απαγορεύοντας τις μετακινήσεις για άθληση από δήμο σε δήμο, οι οποίες είχαν απελευθερωθεί, για να μαζευτεί το φιάσκο της ποδηλατάδας του κ. Μητσοτάκη χωρίς μέτρα προστασίας στην Πάρνηθα

– και παρατείνοντας την κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα κατά μία ώρα, η εφαρμογή της οποίας έχει δημιουργήσει κομφούζιο στα σούπερ μάρκετ», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζει :

«Δεν ξέρουμε εάν είναι πιο τρομακτικό ότι σκέφτηκαν αυτά τα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, ή ότι τόσες μέρες τα προαναγγέλλουν ως ‘έξυπνα». Έναν χρόνο μετά, ο κ. Μητσοτάκης κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη, παρατηρεί ανέμελος το τρίτο κύμα της πανδημίας να επελαύνει και εν τέλει αρνείται να συμβιβαστεί με την αλήθεια: Ότι όσο δεν παίρνουν μέτρα για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς που στοιβάζονται οι πολίτες, όσο δεν συνταγογραφούν τα τεστ για να έχουμε ακριβή εικόνα της διασποράς και όσο δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές κλινικές για να συνδράμουν στο ΕΣΥ, τόσο θα συνεχίζεται η ασφυξία στα νοσοκομεία και η πανδημία θα παραμένει εκτός ελέγχου», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωσή της.

Η απάντηση ήρθε γρήγορα από την πλευρά της ΝΔ, η οποία κατηγόρησε για «ανευθυνότητα και υποκρισία» τον ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα καλεί συνεχώς σε  μαζικές διαδηλώσεις, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων.

Σε απάντησή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη του σε διαδηλώσεις και την ίδια στιγμή καταγγέλλει την ασφυξία στα νοσοκομεία» και σημειώνει:

«Πόση ανευθυνότητα και πόση υποκρισία! Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες εδώ και καιρό εφαρμόζουν κι αυτές αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και θα κερδίσει και αυτή τη μάχη»


ΣΧΟΛΙΑ