• Πολιτική

    Κόντρα Μιχαηλίδου – Ηλιόπουλου στη Βουλή για τις απολύσεις στη Viva Wallet

    • NewsRoom
    Δόμνα Μιχαηλίδου

    Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου


    Σε μετωπική σύγκρουση ήρθαν η Δόμνα Μιχαηλίδου με τον Νάσο Ηλιόπουλο για τις απολύσεις περίπου 50 εργαζομένων στη Viva Wallet, με τον βουλευτή της Νέας Αριστεράς να κατηγορεί την κυβέρνηση πως με τις πολιτικές της αφήνει απροστάτευτους τους εργαζόμενους και την υπουργό Εργασίας να τον εγκαλεί για λαϊκισμό.

    Ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για παράνομες απολύσεις με βασικό επιχείρημα την αύξηση του μισθολογικού κόστους και για καταγγελίες εργαζομένων σχετικά με απλήρωτες υπερωρίες, τρομοκρατία, ενώ ρώτησε την υπουργό Εργασίας εάν σκοπεύει η κυβέρνηση να επαναφέρει της δικλείδα του «βασικού λόγου απόλυσης» που κατήργησε το 2019.

    «Για τις απολύσεις στη VIVA θα πείτε κάτι ή σας τραβάνε το αυτί; Θα φέρει η κυβέρνηση κάποιο προστατευτικό πλαίσιο για τους εργαζόμενους για τις απολύσεις; Είστε χαρούμενοι με τις ΣΣΕ;» ρώτησε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς την κ. Μιχαηλίδου, σημειώνοντας ότι «έχουμε βαλκανικές συμβάσεις εργασίας και ακολουθείτε πολιτική που διαλύει την εργασία».

    «Καταλαβαίνω ότι δεν έχετε διαβάσει τον νόμο. Όταν ο εργαζόμενος θίγεται μπορεί να προσφύγει στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας. Υπάρχει κάποια προσφυγή εργαζομένου;», διερωτήθηκε απαντώντας η υπουργό Εργασίας, ενώ τόνισε «ούτε στο ΑΣΕ αλλά ούτε και στο ΣΕΠΕ δεν υπάρχει καμία προσφυγή εργαζομένου».

    Κατόπιν αυτών, η κ. Μιχαηλίδου κατηγόρησε τη Νέα Αριστερά για ευθύ λαϊκισμό και δημιουργία εντυπώσεων χωρίς βάση, από τη στιγμή που δεν υπάρχει προσφυγή εργαζομένου, πρακτική όπως είπε «δεν την ξαφνιάζει».

    Διαβάστε επίσης:

    Χάρης Δούκας για Παναθηναϊκό: Το 2026 θα είναι έτοιμα και τα δύο γήπεδα

    Κασσελάκης: Ο δήθεν φιλελεύθερος Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή

    Μητσοτάκης στην παράδοση του οδικού άξονα Λέσβου: Μεγάλα έργα αλλάζουν τη ζωή μας



    ΣΧΟΛΙΑ