• Πολιτική

    Κοντονής: Μια Τουρκία που συμπεριφέρεται ως ταραξίας δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα

    Σταύρος Κοντονής, υπουργός Δικαιοσύνης

    Σταύρος Κοντονής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης


    Για παρέλκυση της δικαστικής διαδικασίας από τις τουρκικές αρχές, με συμπεριφορά που παραπέμπει σε ταραξία κι όχι κράτος που σέβεται τους διεθνείς κανόνες μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σχολιάζοντας τη συνέχιση της κράτησης των δυο Ελλήνων αξιωματικών στην Τουρκία.

    «Ελπίζω να αντιληφθεί η Τουρκία ότι δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα ως ταραξίας αλλά ως ισότιμο μέλος που σέβεται το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσυνης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε στον Άρειο Πάγο, με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για θέματα λειτουργίας της Δικαιοσυνης, ο κ. Κοντονής δήλωσε:

    «Η Τουρκία ενώ στα διεθνή φόρα δείχνει συμπεριφορά εναρμόνισης με τους διεθνείς κανόνες, επί της ουσίας πράττει προς μια κατεύθυνση παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Θεωρώ, όπως θεωρεί και η Κυβέρνηση, ότι ήταν μια υπόθεση που έπρεπε να λήξει άμεσα αλλά δυστυχώς σε ένα κλίμα έντασης το οποίο πυροδοτεί η Τουρκία, συνεχίζεται η κράτηση των δυο στρατιωτικών μέσω της παρέλκυσης της δικαστικής διαδικασίας.»

    Όσον αφορά στη συνάντηση του με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, αυτή όπως είπε έγινε ενόψει της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί με αντικείμενο τις αλλαγές στον οργανισμό λειτουργίας των δικαστηρίων.

    «Είχαμε μια παραγωγική και πολύωρη συζήτηση. Μπορούμε να δρομολογήσουμε λύσεις για χρόνια προβλήματα της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Κοντονής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Να συνεχιστεί η προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών διέταξε το δικαστήριο της Αδριανούπολης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιούνκερ σε Ερντογάν: Η Τουρκία να επανεξετάσει και να επιλύσει πριν το Πάσχα το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτών



    ΣΧΟΛΙΑ