• Πολιτική

    Κωνσταντοπούλου: Η Κεραμέως να αποσύρει την τροπολογία που διευρύνει την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές

    • NewsRoom

    Ζωή Κωνσταντοπούλου


    Να αναλάβει πρωτοβουλία η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και να αποσύρει την τροπολογία που διευρύνει την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές ζήτησε από το βήμα της Βουλής, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Η κα. Κωνσταντοπούλου εξήγησε ότι σε περίπτωση που εισακουστεί η πρόταση της, η κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει «ψυχολογία ήττας». «Δεν θα πούμε ότι ηττήθηκε η κυβέρνηση, ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν είναι πεδίο χαιρεκακίας ή μικρόψυχων πανηγυρισμών», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τη θετική στάση επί της αρχής στο νομοσχέδιο που αφορά την επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές. Όμως, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι διαφωνεί με τον τρόπο εκπρόθεσμης εισαγωγής της νέας τροπολογίας.

    Την ίδια ώρα, η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι είναι βασικό και απόλυτη προτεραιότητα να μπορούν να ψηφίσουν όλοι. «Θα επιμένουμε να μετράει η ψήφος καθενός και καθεμιάς για να μην εξαιρείται κανείς αμέσως εμμέσως ή εντέχνως από την εκλογική διαδικασία», τόνισε χαρακτηριστικά. Η κυρία Κωνσταντοπούλου, ζήτησε από την κυβέρνηση να καταθέσει εκ νέου νομοσχέδιο που να αφορά τις εθνικές εκλογές, αργότερα μετά τις κάλπες των ευρωεκλογών, όταν και θα έχει γίνει αποτίμηση των θετικών και των αρνητικών στοιχείων της επιστολικής ψήφου.

    «Η Πλεύση Ελευθερίας θα πάρει και πάλι καθαρή θέση, θα ψηφίσουμε και πάλι θετικά», τόνισε ζητώντας όμως αυτό να έχει γίνει με τα σωστά βήματα και ύστερα από διαβούλευση. Επιπλέον, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, αναφέρθηκε και στο εκλογικό όριο του 3%, λέγοντας ότι πρέπει να γίνει η άρση αυτού του ποσοστού ώστε να υπάρχει καλύτερη εκπροσώπηση.

    Διαβάστε επίσης:
    ΚΚΕ: Κατέθεσε αίτηση διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας για την επιστολική ψήφο

    Charles Liang: Πώς η ταινία «The Day After Tomorrow» βοήθησε τον CEO της Super Micro να γίνει σήμερα δισεκατομμυριούχος!

    Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ: «Όχι» στην «πλάγια» επαναφορά του τουρκολιβυκού μνημονίου



    ΣΧΟΛΙΑ