• Πολιτική

    Κολωνάκι: Εξηγήσεις του δήμου Αθηναίων για το «στοπ» της μουσικής μετά τα μεσάνυχτα

    • NewsRoom


    Η απόφαση για το ωράριο στο Κολωνάκι αφορά μόνο στη μουσική και όχι στην λειτουργία των καταστημάτων, ξεκαθαρίζουν κύκλοι του δημάρχου Αθηναίων, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χθεσινή είδηση για απαγόρευση της μουσικής μετά τα μεσάνυχτα. Επισημαίνουν δε ότι «ούτε τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων δίνουν οι δήμοι, ούτε το ωράριο λειτουργίας τους υπάγεται στη δική τους ευθύνη».

    Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι η απόφαση για παράταση στο ωράριο μουσικής έως τη 1 π.μ. την Παρασκευή, το Σάββατο και τις παραμονές των αργιών και έως τις 12 μ.μ. τις υπόλοιπες ημέρες, ελήφθη «μετά από δεκάδες καταγγελίες πολιτών του Κολωνακίου, μηνύσεις και επανειλημμένες παραστάσεις συλλόγων κατοίκων».

    «Η συζήτηση για το ωράριο μουσικής στο Κολωνάκι δεν μπορεί να γίνεται ερήμην των κατοίκων του. Η επιχειρηματικότητα έχει υποχρεώσεις και οφείλει να σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών. Η συνύπαρξη οικονομικής ανάπτυξης και ποιότητας ζωής διασφαλίζεται με την ύπαρξη κανόνων, τον σεβασμό των οποίων ο δήμος Αθηναίων είναι αποφασισμένος να επιβάλει», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

    Στο μεταξύ, χθες το βράδυ μόλις το ρολόι έδειξε 12 τα μεσάνυχτα, οι επιχειρηματίες όχι μόνο δεν έκλεισαν τη μουσική, αλλά δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο την έντασή της ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρωτοφανή όπως την χαρακτήρισαν απόφαση του δήμου Αθηναίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Καμίνης έγινε Παπαθεμελής: Κλείνει τη μουσική μετά τα μεσάνυχτα στο Κολωνάκι!

     



    ΣΧΟΛΙΑ