• Πολιτική

    Κλιμακώνει την ένταση η Αλβανία: «Ανεπιθύμητοι» 52 Έλληνες που βρέθηκαν στην κηδεία Κατσίφα

    • NewsRoom


    Ανεπιθύμητους στη χώρα ανακήρυξε του υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας 52 Έλληνες που βρέθηκαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο χωριό Βουλιαράτες, την Πέμπτη, σε μια κίνηση που συνεχίζει να ανεβάζει την ένταση που συνεχίζει να καίει μεταξύ των δύο λαών, παρά την σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης.

    Όπως αναφέρει η Καθημερινή, με γραπτή του δήλωση, ο Αλβανός υφυπουργός Εσωτερικών, Σάντερ Λέσι, γνωστοποίησε την παραπάνω ενέργεια, χωρίς ωστόσο η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου να κατονομάζει τους 52 Έλληνες. Ωστόσο, καταλογίζει σε αυτούς «οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας» αλλά και «δηλώσεις ενάντια στη συνταγματική τάξη, την Εθνική Ασφάλεια αλλά και τη δημόσια ειρήνη».

    Η ανακοίνωση επικαλείται τη νομοθεσία της Αλβανίας για την «υπεράσπιση σημαντικών εθνικών συμφερόντων που συνδέονται με την εθνική ασφάλεια, ενόψει της αυστηρής διατήρησης των διεθνών σχέσεων της χώρας και συγκεκριμένα των φιλικών σχέσεων με τη Δημοκρατία της Ελλάδος δεσμευμένη να προστατεύει και να εγγυάται από κάθε άποψη τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και την πολύτιμη, ιστορικά αρμονική παρουσία αυτής της μειονότητας στην αγκαλιά της αλβανικής οικογένειας».

    Τα Τίρανα χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη, χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση» προς τη χώρα τους, «τα όσα έγιναν από ανεξάρτητα άτομα και ομάδες που ήρθαν από την Ελλάδα που κακοποίησαν το σεβασμό μας προς την οικογένεια που πενθούσε και μετατρέποντας ένα τελετουργικό ταφής σε έναν απαράδεκτο εξτρεμισμό».

    «Αυτοί οι 52 αλλά και άλλοι που ακόμη εξετάζονται από τις δυνάμεις ασφαλείας μας σχετικά με τις χθεσινές εξτρεμιστικές ενέργειες στο χωριό Βουλιαράτες, δεν θα μπορέσουν να εισέλθουν στην Αλβανία για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τον νόμο», αναφέρει η ανακοίνωση.

    «Κανείς δεν πρέπει να εκλάβει τη σοφία μας για αδυναμία και κανένας ξένος δεν μπορεί να παραβαίνει τον νόμο χωρίς να αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου, αλλά και να μην σέβεται τις παραδόσεις αυτής της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προκαλεί ξανά ο Ράμα: «Κάποια άθλια όντα βεβηλώνουν τους νεκρούς τους και δεν σέβονται τη σημαία τους»



    ΣΧΟΛΙΑ