Σε πρώτη προτεραιότητα μπαίνει για την κυβέρνηση η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού. Ήδη έχουν γίνει οι σχετικές προτάσεις με το υπουργείο Μεταφορών να έχει κάνει ένα συνολικό σχεδιασμό.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το κυκλοφοριακό. Εκεί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης θα παρουσιάσει τις τελικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού.

1

Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει οριστικοποιηθεί μετά από μετρήσεις σε δρόμους με μεγάλες καθυστερήσεις, μετά από διαβουλεύσεις με ειδικούς αλλά και ένα πλέγμα εναλλακτικών διαδρομών.

Στην σύσκεψη αυτή θα συμμετάσχουν ακόμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, άλλωστε και η αστυνομία έχει κομβικό ρόλο στον όλο σχεδιασμό, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Άκης Σκέρτσος και ο Γιώργος Μυλωνάκης.

Προτάσεις

Στο σχέδιο που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο μεγάλο βάρος έχει πέσει στον Κηφισό. Υπάρχουν προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα όπως με την απαγόρευση των φορτηγών από τις 7 έως τις 10 το πρωί αλλά και άλλες που θα χρειαστούν χρόνο όπως για παράδειγμα εάν επιλέγει η υπογειοποίηση του Κηφισού.

Φυσικά στο υπουργείο έχουν δει και εναλλακτικές διαδρομές που μπορεί να αποσυμφορήσουν άξονες. Μεταξύ των οποίων η σιδηροδρομική σύνδεση Ελευσίνας – Θήβας (Θριάσιο – Σφίγγα) για την οποία θα υποβληθεί αίτημα για χρηματοδότηση μελέτης ακόμα και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2026.

Στο υπουργείο έχουν δει ότι τα τελευταία χρόνια η κίνηση έχει αυξηθεί κατά πολύ. Αυτο οφείλεται κυρίως σε δύο παράγοντες: Από τη μία έχει αυξηθεί ο στόλος των οχημάτων και από την άλλη έχουν διπλασιαστεί οι τουρίστες που κινούνται στους δρόμους της Αττικής.

Μέσα Μεταφοράς

Συνδυαστικά ρόλο στην αντιμετώπιση προβλήματος παίζουν και τα μέσα μεταφοράς αφού όσο αυξάνονται τα δρομολόγια τόσο μπορούν να προσελκύσουν μεγαλύτερο επιβατικό κοινό. Ηδη έχουν μπει περισσότερα λεωφορεία  και θα ακολουθήσουν και άλλα ενώ προχωράει και η επέκταση του Μετρό.

Απο την άλλη η λειτουργία των καμερών τόσο της νέας τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης όσο και της περιφέρειας Αττικής έχουν διπλή στόχευση. Αφενός να μειωθούν τα ατυχήματα και αφετέρου οι οδηγοί να μην παρανομούν και μπαίνουν για παράδειγμα στις λεωφορειολωρίδες και καθυστερούν τα δρομολόγια.

Είναι σαφές ότι η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιδιώξει να έχει και τα πρώτα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης

Πηγές ΝΔ: «Ο Σκανδαλίδης ομολόγησε κυνικά πως έκλεινε τα μάτια σε παραβάτες παραγωγούς αγρότες»

Σκέρτσος: «Οι μεταρρυθμίσεις είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της χώρας σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης»

Αλεξάνδρα Σδούκου: Με τον τελευταίο νόμο ενισχύθηκαν τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία