• Πολιτική

    ΚΚΕ κατά Τσίπρα για το debate: Αυτός επικαλέστηκε «κόπωση», δεν ακολουθούμε τα καπρίτσια του

    Κουτσούμπας

    Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ ΚΚΕ


    Τις ευθύνες για την ακύρωση του debate στον Αλέξη Τσίπρα αποδίδει το KKE, απαντώντας στην κριτική του απερχόμενου πρωθυπουργού κατά του Περισσού.

    Το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει πως το αρχικό αίτημα για την ακύρωση της συμφωνίας για το debate της 1ης Ιουλίου έγινε από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, επικαλούμενος λόγους «κόπωσης». Το ΚΚΕ αναφέρει πως άλλαξε τις ημερομηνίες των κεντρικών συγκεντρώσεών του για να διευκολύνει την πραγματοποίηση του debate, αλλά τελικά, τρεις μέρες αργότερα, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε προτείνοντας ξανά την αρχική συμφωνία.

    «Το debate θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν ο κ. Τσίπρας είχε παραμείνει στην αρχική συμφωνία των κομμάτων για την 1η Ιουλίου, την οποία ο ίδιος ακύρωσε επικαλούμενος λόγους “κόπωσης” και την οποία ο ίδιος επανέφερε ξαφνικά μετά από 3 ημέρες, παρά το γεγονός ότι η δυσκολία εξεύρεσης νέας κοινής ημερομηνίας είχε διαφανεί ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή» αναφέρει στο σχόλιο του το ΚΚΕ για τη δήλωσή του Αλ. Τσίπρα.

    «Είναι γνωστό στα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής ότι το ΚΚΕ άλλαξε δύο φορές το πρόγραμμα κεντρικών συγκεντρώσεών του, για να βρεθούν οι ημερομηνίες και να διευκολυνθεί η πραγματοποίηση του debate. Θεωρούμε την προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ πολύ σοβαρή υπόθεση για να εξαρτάται απ’ τα καπρίτσια και τους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα, που όπως αποδεικνύει η πορεία των γεγονότων και η πολιτική εκμετάλλευση που γίνεται, μάλλον συνειδητά μεθόδευσε ο ίδιος αυτή την εξέλιξη» καταλήγει το σχόλιο του Κόμματος.



    ΣΧΟΛΙΑ