• Πολιτική

    Κυβερνητκές πηγές: Χρήσιμη μια συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ταγίπ Ερντογάν

    • NewsRoom


    Χρήσιμη θεωρούν κυβερνητικές πηγές μια συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της Τουρκίας, εφόσον τηρηθούν συγκεκριμένοι όροι.

    Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά: «ο πρωθυπουργός έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει τη βούληση του για ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία στο ανώτατο επίπεδο. Θα πρέπει να πάψει να αποτελεί είδηση ότι συναντώνται οι ηγέτες δυο γειτονικών χωρών. Το κλίμα που δημιουργείται είναι θετικό και εφόσον διατηρηθεί μια τέτοια συνάντηση είναι χρήσιμη.

    Νωρίτερα σήμερα, Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε θετικός σε μία συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής της εφημερίδας «Καθημερινή» στην Κωνσταντινούπολη σε δηλώσεις του μετά την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους δήλωσε πως “σε όλες τις συνομιλίες που είχαμε (σ.σ. με τους Ευρωπαίους) κρατήσαμε πάντα θετική προσέγγιση στο θέμα της συνάντησής μας με τον κύριο Μητσοτάκη, με την Ελλάδα».

    Όπως προσέθεσε, «έχουν γίνει συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών μας. Είπαμε ότι μπορούν να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές και οι αντιπροσωπείες μας μπορούν να συναντηθούν. Ειπαμε, επίσης, ότι μπορούμε να συναντηθούμε με τον κύριο πρωθυπουργό, ότι μπορούμε να κάνουμε τέτοια βήματα.

    Οι εξελίξεις είναι προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε.



    ΣΧΟΛΙΑ