• Πολιτική

    Κυβέρνηση: «Κανένας λόγος ανησυχίας» για την έκθεση του ΔΝΤ

    • NewsRoom
    μαξιμου


    Κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που προβλέπει διαφορά του πρωτογενούς πλεονάσματος από τον στόχο της κυβέρνησης το 2018, καθώς και αύξηση φόρων και δαπανών.

    Οι πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι «η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη διαδικασία της εξόδου, από το Πρόγραμμα και την επιτροπεία», προσθέτοντας σε οξύ ύφος: «όπως εξάλλου είμαστε βέβαιοι ότι επιθυμούν όλοι»

    Σε καθησυχαστικό τόνο, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν πως «επειδή γνωστά ΜΜΕ εξακολουθούν να βλέπουν στον ύπνο τους νέα μέτρα και ιστορίες καταστροφής, ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα».

    «Η εκτίμηση του ΔΝΤ για πλεόνασμα 2,9%  για το 2018 είναι αναθεωρημένη προς τα πάνω σε σχέση με το στόχο 2,2%, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Ταμείο το περασμένο καλοκαίρι. Γι’ αυτό εξάλλου δεν τέθηκε θέμα μέτρων και κατά την τρίτη αξιολόγηση».

    Επιπλέον, οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ έχουν πέσει έξω στο παρελθόν, λέγοντας πως «η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη σχετική ερώτηση είναι παραπάνω από σαφής. Σε ότι αφορά την ουσία του πράγματος πάντως οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ υπήρξαν διαχρονικά ανακριβείς και τα τελευταία τρία χρόνια αποδείχθηκαν πολύ κατώτερες από τα πραγματικά αποτελέσματα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΝΤ – Ευρωζώνη κοντά σε συμφωνία για την Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στις ΗΠΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για επαφές με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Χαστούκι» ΔΝΤ στην κυβέρνηση: Μειώνει στο 2% την πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2018



    ΣΧΟΛΙΑ