• Πολιτική

    Κυβέρνηση για τηλεδιάσκεψη με θεσμούς: Μας μείνανε να συζητήσουμε δυο-τρία πραγματάκια

    Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην υπουργός Οικονομικών


    Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των θεσμών, η οποία διεξήχθη σε «καλό κλίμα», πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι υπουργοί σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών.

    Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πειβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

    Στο επίκεντρο βρέθηκε η υλοποίηση των 88 προαπαιτούμενων ενόψει της σύνταξης της έκθεσης συμμόρφωσης που θα συντάξουν οι θεσμοί για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. Η έκθεση συμμόρφωσης θα εξεταστεί στο EuroWorking Group και θα υποβληθεί στο Eurogroup την Πέμπτη.

    Η τηλεδιάσκεψη διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και είναι ενδεικτικό ότι ολοκληρώθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Κυβερνητική πηγή δήλωσε πως «πήγε πολύ καλά, δύο-τρία πραγματάκια μείνανε».​

    Άλλος αξιωματούχος δήλωσε πως τα θέματα του υπουργείου Εργασίας έχουν κλείσει, ενώ το ίδιο δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος και για τα ζητήματα της Ενέργειας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Γκάζι» στις πωλήσεις κόκκινων δανείων πατούν οι τράπεζες μετά τον νέο όρο του SSM: «Κατεβάστε στο 20% τα NPEs μέχρι το 2021»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλειδώνει η συμφωνία Ευρωπαίων-ΔΝΤ για την Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπερψηφίστηκε το Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα



    ΣΧΟΛΙΑ