• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Θετικό αφήγημα για καθαρές λύσεις με έμφαση στην οικονομία στο δρόμο προς την αυτοδυναμία

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στο θετικό αφήγημα που περιλαμβάνει το τρίπτυχο της μεταρρυθμιστικής σύγκρουσης με όλα αυτά που απομένουν να διορθωθούν στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, την ανάγκη να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ανάπτυξη ώστε, μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, να διευρυνθεί ο κύκλος των επιχειρήσεων που έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και να διοχετευθούν νέοι πόροι στην οικονομία, και ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί με σταθερότητα και «καθαρές λύσεις», θα περικλείεται το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες στο δρόμο προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

    Στο Μέγαρο Μαξίμου, παρά το γεγονός ότι βλέπουν με ικανοποίηση την σταδιακή επανάκαμψη ψηφοφόρων που πρόσκαιρα είχαν «εγκαταλείψει» τη ΝΔ, προκειμένου να βρουν «στέγη» στην λεγόμενη «γκρίζα ζώνη» της αδιευκρίνιστης ψήφου, δεν εφησυχάζουν.

    Γνωρίζουν καλά ότι ο δρόμος προς την αυτοδυναμία δεν είναι στρωμένος με «ροδοπέταλα». Είναι ωστόσο, αποφασισμένοι, πατώντας πάνω και στις αμφισβητήσιμες θέσεις της αντιπολίτευσης, να θέσουν σαφή διλήμματα προς τους πολίτες, ζητώντας τους να αποφασίσουν ποιος πρωθυπουργός θέλουν να τους κυβερνήσει, ποιο κυβερνητικό και οικονομικό πρόγραμμα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά.

    Στο πλαίσιο αυτό, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι τα όσα συμβαίνουν εσχάτως τόσο στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ (με τις υποψηφιότητες «τύπου Μιθριδάτη», τις «βίλες με πισίνες που χτίστηκαν με δάνεια της Εργατικής Εστίας», και την «κωλοτούμπα με τον Πολάκη»), αλλά και στο ΠΑΣΟΚ (με τους «ασαφείς μικρομεγαλισμούς Ανδρουλάκη που, με αυτά τα ποσοστά, θέλει να ορίσει τον επόμενο Πρωθυπουργό»), αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» του αφηγήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη που επικεντρώνεται στο «σταθερά, τολμηρά, μπροστά».

    Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος και χθες ανέδειξε τη σημασία που αποδίδει στη νεολαία με παρεμβάσεις όπως η τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού και το στεγαστικό πρόγραμμα για νέους και νέες, σήμερα θα βρεθεί σε εκδήλωση στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με αντικείμενο την τουριστική περίοδο και στη συνέχεια θα υποδεχθεί τον Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

    Ενώ, αύριο, θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το υπουργείο Οικονομικών με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα Πρόοδος Προοπτική», έχοντας στο πολιτικό θηκάρι του την ανάπτυξη που συνετελέσθη την τετραετία και αναγνωρίζεται από διεθνείς οργανισμούς και επενδυτικούς οίκους, που δεν φοβούνται να εκτιμήσουν ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να υπερβαίνει τους ρυθμούς ανάπτυξης της υπόλοιπης Ευρώπης.

    Την Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί στα Ιωάννινα, όπου παράλληλα με την επίσκεψη σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα παρουσιάσει και τη μελέτη για το σχεδιαζόμενο μετρό της πρωτεύουσας της Ηπείρου.

    Οι περιοδείες του κ. Μητσοτάκη στην περιφέρεια, η ανάπτυξη της οποίας αποτελεί έναν από τους πυλώνες του κυβερνητικού προγράμματος, θα συνεχιστούν και την Μεγάλη εβδομάδα, οπότε θα επισκεφτεί τη Μυτιλήνη. Έπονται, μετά το Πάσχα, η Κέρκυρα και το Νότιο Αιγαίο, με τον τελικό στόχο να αποτελεί η μετάβαση σε μια τουλάχιστον πόλη κάθε νομού.

    Παράλληλα, στο καλεντάρι των περιοδειών του Πρωθυπουργού έχουν ενταχθεί και πολλές γειτονιές της Αττικής, προκειμένου να ενισχυθεί η αντιστροφή του κλίματος δυσαρέσκειας που προκάλεσε η τραγωδία στα Τέμπη, μέσω της «αδιαμεσολάβητης επαφής» του Προέδρου της ΝΔ με τους ψηφοφόρους, η οποία, όπως εκτιμούν στο κυβερνών κόμμα, αποτελεί το ισχυρότερο όπλο για τη νίκη στις εκλογές. Και στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Βύρωνα, το Χαλάνδρι, το Παλαιό Φάληρο, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, τον Άλιμο και τον Πειραιά.

    Στην προεκλογική εκστρατεία κομβικό ρόλο θα διαδραματίσει και η Θεσσαλονίκη, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιθανότατα θα δηλώσει ότι θα είναι η μια από τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες θα είναι υποψήφιος.

    Εντός της εβδομάδας θα «κλείσουν» και τα ψηφοδέλτια του κόμματος μετά την οριστικοποίηση των ελάχιστων εκκρεμοτήτων σε λιγότερες από δέκα εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαι περήφανος που αθετήσαμε την υπόσχεση για διπλασιασμό μισθού – Τελικά τον τριπλασιάσαμε

    ΝΔ: Ζητά την αποπομπή Μιθριδάτη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ