ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της 3E, το νέο deal Εξάρχου και Aktor, το big short στην Bylot και ο Τραμπ, το beef Βαρδινογιάννη – Γκάλι, τι αγοράζει ο Προκοπίου, το χωριό του Πιερρ και ο λαμπερός γάμος Δασκαλάκη – Χασιώτη
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετέβη λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα υπουργεία.
Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Η πράσινη μετάβαση είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα αυτής της διακυβέρνησης τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια των δηλώσεών του μετά τη σύσκεψη που είχε με τον υπουργό Θ. Σκυλλακάκη και την λοιπή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες και προανήγγειλε πακέτο εξαγγελιών το οποίο θα ξεδιπλωθεί στην ομιλία του στην ΔΕΘ.
Επίσης, αναφερόμενος στις πυρκαγιές ευχαρίστησε τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και τους εθελοντές που συμμετείχαν στη μάχη της πυρόσβεσης αλλά επεσήμανε ότι δεν έχουν ακόμη περάσει τα δύσκολα λόγω του νέου καύσωνα που έχουμε μπροστά μας και της πιθανότητας ενίσχυσης των ανέμων.
Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες εξαγγελίες για τη δασική πολιτική με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και την προστασία των περιαστικών δασών του νομού Αττικής.
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία καταγραφής και αποζημίωσης των πληγέντων
Από την πλευρά του ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε: «Μιλήσαμε για τις ανανέωσιμες πηγές ενέργειες και θέματα προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή.
Η προσπάθεια του υπουργείου έχει μέσα και τη φροντίδα για τις ενεργειακά ευάλωτες ομάδες και τα θέματα καλής λειτουργίας της αγοράς ενέργειας. Πήραμε κατευθύνσεις και οδηγίες».
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη είχε αρχικά προγραμματιστεί για εχθές (19/07), ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των εξελίξεων με τις φωτιές.
Διαβάστε επίσης:
Καύσωνας: Οδηγίες του Υπουργείου Υγείας – Οι πρώτες βοήθειες σε περίπτωση θερμοπληξίας
Μητσοτάκης 49 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ» παραμένει επίκαιρο
Γεωργιάδης: Έκκληση στους εργοδότες να τηρούν τις προβλεπόμενες οδηγίες ενόψει καύσωνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΒΑΞ: Τα επόμενα ορόσημα στη Γραμμή 4 του Μετρό – Μπλοκαρισμένος παραμένει ο σταθμός «Ευαγγελισμός»
- Στα χέρια ΤΕΡΝΑ – ΜΕΤΚΑ η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου – Σύμβαση 300 εκατ. ευρώ
- H super Eurobank και το θολό story της Alpha, το ράλι της ΕΥΔΑΠ, o Paulson και ο Εξάρχου, τo shopping της Αγγελικούση, το placement του Σίψα, o Greg και οι 15 βουλευτές, o Μαργώνης της Παπαστράτος στο My Story και ποιος επιχειρηματίας «αποθεώνει» Τσίπρα!!
- Διονύσης Θεοδωράτος: Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και τρεις προϋποθέσεις για την ηλεκτροδότηση των ακτοπλοϊκών πλοίων στα λιμάνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.