• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN: «Η ελληνική κοινωνία επέδειξε μεγάλη αλληλεγγύη» (video)

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης


    Εάν υπάρχει κάτι καλό στην κρίση του κορονοϊού είναι το αίσθημα αλληλεγγύης και το ότι είμαστε απέναντι σε αυτή όλοι μαζί, ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για την κατάσταση στην Ελλάδα με την εξάπλωση της πανδημίας, αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό να απαντά πως πρωταρχικό μέλημα είναι να προστατευθούν οι ζωές των Ελλήνων πολιτών.

    «Είχαμε την απόλυτη συνεργασία των Ελλήνων και θέλω να τους ευχαριστήσω», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Κινητοποιήσαμε τον ιδιωτικό τομέα και τα ιδρύματα, είχαμε πολλές δωρεές και θέλω να τους ευχαριστήσω. Η ελληνική κοινωνία επέδειξε μεγάλη αλληλεγγύη», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έχει τη μεγάλη ευθύνη να αποτυπώνει την αλήθεια στους πολίτες. «Είναι πολύ δύσκολο να μείνεις σπίτι. Όλοι υπομένουμε τις οικονομικές συνέπειες, αλλά η νούμερο ένα προτεραιότητα μας είναι να προστατεύσουμε τις ζωές των ανθρώπων. Δε  θέλουμε το σύστημα υγείας να φτάσει στο όριό του, δε θέλουμε να πρέπει να διαλέξουμε ποιος θα πάει σε αναπνευστήρα και ποιος όχι. Κάποιοι άνθρωποι με τραγικό τρόπο θα χάσουν τη ζωή τους σε μία πανδημία, αλλά εάν το αφήσεις να εξαπλωθεί και μετά αρχίσεις να επιβάλλεις μέτρα με καθυστέρηση τότε έχω αμφιβολία εάν αυτό θα δούλευε», είπε.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε και το μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται για να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανδημίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη στάση της Τουρκίας στο μεταναστευτικό, κατηγορώντας την ξανά πως χρησιμοποιεί συστηματικά πρόσφυγες και μετανάστες για να επιτύχει οικονομικά και πολιτικά οφέλη, υπενθυμίζοντας το τι συνέβη το προηγούμενο διάστημα και οδήγησε στην απόφαση της Ελλάδας να αναστείλει για ένα μήνα (περίοδος η οποία έληξε σήμερα) την δυνατότητα αιτήσεων ασύλου.

    Δείτε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN:



    ΣΧΟΛΙΑ