• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN: Αντιμετωπίσαμε το μεταναστευτικό με σκληρή, αλλά δίκαιη πολιτική

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Η ΕΕ θα ξεπεράσει τις ουγγρικές αντιρρήσεις και θα προχωρήσει με την απόφαση για τη χρηματοδότηση των 50 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο CNN.

    Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, υπάρχει μια εναλλακτική να κάνουμε τη συμφωνία οι 26 χώρες, χωρίς την Ουγγαρία, αλλά αυτό «θα είναι πιο σύνθετο και θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο». Ωστόσο «υπάρχει ο τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις ουγγρικές επιφυλάξεις και να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία», ανέφερε.

    Για τις διαδικασίες στο εσωτερικό της ΕΕ, ανέφερε πως «πρέπει να αναθεωρήσουμε το πώς κάνουμε τη δουλειά». Όπως εξήγησε, «όταν έχεις 27 χώρες και πρέπει να πάρεις μια απόφαση με ομοφωνία, υπάρχουν δυσκολίες. Δείτε όμως το Ταμείο Ανάκαμψης, ήταν μια εξαιρετική στιγμή για την Ευρώπη. Για την Ελλάδα είναι 36 δισ. κρίσιμα για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση».

    Αναφορικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η Ελλάδα το διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γι’ αυτό και δεν ήταν σημαντικό θέμα στις εκλογές μας. Το αντιμετωπίσαμε με σκληρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική».

    Πρόσθεσε ότι «ανοίξαμε νόμιμες οδούς για όσους θέλουν να έρθουν να εργαστούν στην Ευρώπη. Το κρίσιμο είναι ποιος αποφάσιζε για το ποιος θα έρθει στην Ευρώπη, δεν είναι οι λαθροδιακινητές που είναι υπεύθυνοι».

    «Αυτοί που δεν παίρνουν άσυλο, πρέπει να επιστρέφονται για να σταλεί ένα μήνυμα ότι, αν έρθεις στην Ευρώπη και δεν παίρνεις άσυλο, πρέπει να γυρίσεις πίσω».

     

    Διαβάστε επίσης

    Χρήστος Στυλιανίδης: «Νέα αρχή στην από κοινού Ελλάδας-Τουρκίας αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στη θάλασσα»

    Άδωνις Γεωργιάδης: Η δημογραφική πρόκληση είναι η μεγαλύτερη που έχω συναντήσει και στα τρία υπουργεία

    Επιστροφή στα κέρδη για τις ευρωαγορές – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν



    ΣΧΟΛΙΑ