• Top Stories

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιο είναι το προφίλ του προς την κοινωνία, τη ΝΔ και το εξωτερικό;

    • NewsRoom


    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει γίνει ευρέως αντιληπτό ότι προσπαθεί να διώξει το «παλιό» τόσο από την Νέα Δημοκρατία όσο και από το προφίλ που δείχνει στη ελληνική κοινωνία.

    Είναι χαρακτηριστική, μάλιστα, η δήλωση του: «σέβομαι την άποψη του κ. Καραμανλή και του κ. Σαμαρά. Αλλά εγώ αποφασίζω τελικά. Είναι πολύτιμοι συνομιλητές, αλλά στις δύσκολες αποφάσεις είμαι μόνος μου».

    Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να κρατά τις αποστάσεις, που θεωρεί αναγκαίες, από το παρελθόν -παρότι σε αυτός ανήκει και ο ίδιο- ενισχύοντας το προφίλ του, διατηρώντας παράλληλα τις εσωκομματικές ισορροπίες.

    Η διαγραφή, επίσης, του Φαήλου Κρανιδιώτη, μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, εξαιτίας ανάρτησης του στο facebook, δεν είναι σε καμία περίπτωση άσχετη με την τακτική που ακολουθεί. Επρόκειτο για μία κίνηση πυγμής εκ μέρους του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να «βάλει τα πράγματα στη θέση τους» (ή έστω εκεί που ο ίδιος πιστεύει) και να δείξει την αντίθετη στάση που κρατά απέναντι σε ακραίες συμπεριφορές.

    Εν ταυτώ, τυχαία δεν είναι ούτε και η χθεσινή διαρροή της Συγγρού συναφής  με τη έντονη λεκτική αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Viktor Orbán, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες με αίτιο την ικανοποίηση που ο τελευταίος εξέφρασε για τα κλειστά βαλκανικά σύνορα.

    Ο κ. Μητσοτάκης δεν δείχνει σε καμία περίπτωση να αμφιταλαντεύεται, όταν επιδιώκει να δείξει ποια είναι η θέση του -πλέον- αλλά και να εκφράσει τις απόψεις του, είτε αρέσουν είτε όχι.

    Στην καθημερινότητα των πολιτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    «Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς» είναι το στίγμα που βάζει για το κράτος που οραματίζεται.
    Έχοντας ,λοιπόν, στο νου του αυτό ξεκινά τις επαφές του με την κοινωνία. Επιδιώκειi τη συνεύρεση του -κυρίως- με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Έτσι σήμερα το πρωί θα επισκεφθεί τον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα μια εταιρία logistics, σε μια περιοχή που αποτελεί το βασικό διαμετακομιστικό κέντρο της Αττικής. Εκεί θα ακούσει τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες και θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο και τοπικούς φορείς.

    Παράλληλα, με σκοπό να πλησιάσει την κοινωνία έχει προγραμματιστεί -εκτός του Ασπρόπυργου- και μεσημεριανή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

    Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης
    Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης

    Στη Συγγρού θεωρούν ότι η ΝΔ πρέπει να στραφεί προς την καθημερινότητα του πολίτη. Αυτό είναι ουσιαστική ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναζητώντας τρόπους που θα επιτευχθεί ο «επαναπατρισμός» παλιών φίλων του κόμματος.

    Αυτό θα κερδηθεί «σκύβοντας με ειλικρίνεια πάνω από τα προβλήματα του πολίτη και προτείνοντας λύσεις σε αυτά», λέει χαρακτηριστικά συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.

    Η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό

    Εν αναφορά μάλιστα με τη στάση που διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, τα σχόλια είναι θετικά από το την αξιωματική αντιπολίτευση, το σύνολο της οποίας φαίνεται ικανοποιημένη , ειδικά μάλιστα όταν για ακόμα μία φορά -όπως λένε- είχε «εθνική γραμμή» στο εξωτερικό.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με την Angela Merkel και με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να παραμείνει ενεργό το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, περιγράφοντας τους τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Ειδομένη. Τόνισε επίσης, πως θα πρέπει η σημερινή συμφωνία της Συνόδου Κορυφής να είναι «λειτουργική» και «αποτελεσματική».



    ΣΧΟΛΙΑ