Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό της Ρουμανίας Nicolae Ciucă είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Ciucă για την ανάληψη των καθηκόντων του και εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς για περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δυο πρωθυπουργοί, συμφώνησαν να συσφίξουν τη διμερή συνεργασία στα ευρωπαϊκά ζητήματα για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.
Ο κ. Ciucă απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Ρουμανία, πρόσκληση την οποία ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε.
Επίσης, οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης των αμοιβαία επωφελών οικονομικών σχέσεων μέσω της εντατικοποίησης της συνεργασίας.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από την Barbie στη Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Πώς η Μάργκοτ Ρόμπι επενδύει στο πιο επικερδές brand της ποπ κουλτούρας
- O «σασμός» Μητσοτάκη – Δένδια στο Πεντάγωνο και τα κρυφά μηνύματα μιας καλοστημένης παράστασης
- Η (κατάφορα άδικη) αποβολή του Έσε του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη φέρνει «σεισμό» και αλλαγή κανονισμών!
- Alpha Bank: Ο Αντρέα Ορσέλ πήρε fit & proper για το 33% της τράπεζας – Θα πάει για δημόσια προσφορά η UniCredit;