ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην απώλεια του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως πρέσβευε αξίες που σήμερα δοκιμάζονται σκληρά στα εδάφη της παλιάς του πατρίδας.
«Η πίστη του σε αυτές ας μείνει η μεγαλύτερη κληρονομιά του», τονίζει ο πρωθυπουργός.
Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, έφυγε από τη ζωή σε μία χώρα και μια ήπειρο πολύ διαφορετικές από αυτές της δικής του εποχής. Προσπάθησε να αλλάξει ένα σύστημα που είχε ξεπεράσει τα όριά του, διαλυόμενο από τις αδυναμίες του.
Ως πολιτικός, ταυτίστηκε με τους όρους «ανασυγκρότηση» και «διαφάνεια», που όμως δεν καρποφόρησαν στον τόπο του. Εξελίχθηκε, πάντως, σε πρόσωπο με καθοριστική συμβολή στην ειρήνη, στη διεθνή συνεννόηση και στον εκδημοκρατισμό.
Αξίες, που σήμερα δοκιμάζονται σκληρά στα εδάφη της παλιάς του πατρίδας. Η πίστη του σε αυτές ας μείνει η μεγαλύτερη κληρονομιά του».
Διαβάστε επίσης
Παγκόσμια συγκίνηση για τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ – Συλλυπητήρια μηνύματα από τη διεθνή κοινότητα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι – Τα μέτρα στη ΔΕΘ θα είναι μετρημένα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κομισιόν: Φιλόδοξοι στόχοι για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής – Ευελιξία κινήσεων για τις χώρες τις ΕΕ
- Cegeka: Ισχυρό άλμα εσόδων στα €1,3 δισ. το 2024 – Στρατηγικός κόμβος η Ελλάδα
- Το Piraeus Masters Beach Volley επιστρέφει δυναμικά στην καρδιά του Πειραιά!
- Με 168 ομάδες και 340 αγώνες το Stoiximan AegeanBall Festival «έγραψε ιστορία» στη Σύρο!
